Apps van de maand april
Wekelijks schrijf ik een app review in de MEER-bijlage van de Leeuwarder Courant en Dagblad van het Noorden. Ze worden maandelijks gebundeld op lc.nl/meer/tech en dvhn.nl/meer/tech.
Menselijke platenspeler
Door zelf rondjes te draaien met je telefoon in je hand zet je een platenspeler in beweging die een nummer van de Amerikaanse rockband Weezer afspeelt. ,,Waarom? Waarom niet?’’, schrijven de makers op de uitlegpagina. De speler maakt gebruik van de versnellingsmeter in de telefoon. Ook leuk: even de ‘naald’ de verkeerdere richting op draaien. De band lanceerde de app vorige zomer rond de zonnewende om aan te sluiten bij het seizoen dat hun EP zijn naam gaf.
humanrecordplayer.com
Digitaal in balans
De besturingssystemen op smartphones (iOS en Android) hebben de mogelijkheid ingebouwd om je telefoongebruik te monitoren. Daarnaast zijn er veel functies die helpen om het schermgebruik en de lokroep van het apparaat te beperken, zoals een niet storen-routine, vliegtuigstand en notificaties beperken. Zelf testen hoe het met je gebruik gesteld is? Doe de test op digitalebalans.nl.
Het klinkt tegenstrijdig maar er zijn ook heel veel apps om schermtijd te verminderen. Een daarvan is Freedom, met heel veel functies en schema’s die je voor verschillende apparaten kunt instellen. Ook zijn er programma’s voor scholen en bedrijven.
freedom.to
Leren voetballen
Leren voetballen met een app? Het klinkt onmogelijk, maar dat is het niet. Box to box traint voetballers en verbetert hun vaardigheden. Meer dan twintig clubs hebben de app omarmd, vooral in Duitsland. Niet verwonderlijk, want Box to box wordt gemaakt in Berlijn. Schieten, passeren, je conditie op peil houden: het zit er allemaal in. De app werkt met een gratis proefperiode die overgaat in betaalde diensten. Box to box voegde onlangs de optie toe om het programma ook zonder internetverbinding te gebruiken.
boxtobox.app
Heel veel taalhulp
Zoek je een rijm- of puzzelwoord op internet dan is de kans groot dat je op de website Mijnwoordenboek.nl (MWB) uitkomt. Maar hoe handig zou het zijn om de woordenlijsten, betekenissen en cyptogramhulp in één app te hebben? De Taalhulp van MWB brengt deze functies nu samen. Ook geeft de app uitleg bij spreekwoorden en gezegdes, dialecten en hulp bij het vervoegen van werkwoorden in meerdere talen. Een hele berg boeken samengebracht in een paar mb’s.
mijnwoordenboek.nl/appsupport.php
Zoek op TaalApp of download rechtstreeks in de Appstore of bij Google Play
Boederijtje spelen
Geen behoefte aan een geweldadige game in duistere werelden? Stap dan in het suikerzoete spel dat My Dear Farm heet. Bouw je eigen personage en ga vervolgens aan de slag met het kweken van gewassen en stekken en verzorgen van de planten. Na de oogst verkoop je je waren op de markt om zo je boerenimperium op te bouwen. Ook huisdieren en meubels maken deel uit van je virtuele boerderij. Het spel is gratis, maar bevat wel aankopen in de app.
Zoek bij Google Play of in de App Store op My Dear Farm
Reacties
Een reactie posten