Apps van de maand maart

Wekelijks schrijf ik een app review in de MEER-bijlage van de Leeuwarder Courant en Dagblad van het Noorden. Ze worden maandelijks gebundeld op lc.nl/meer/tech en dvhn.nl/meer/tech.

Veilig in twee stappen

Tweestapsverificatie wordt het genoemd wanneer je je inlog op een site of in een app met een extra laag hebt beveiligd. Deze extra knip op de deur is een ‘must’ voor iedereen met persoonlijke accounts. De inlogcontrole gebeurt met een cijfercode in een sms’je of via een verificatie-app. Die laatste is voor Twittergebruikers binnenkort onontkoombaar als niet willen betalen voor inloggen met sms. Er zijn meerdere van dit soort apps die het aanmelden bij diverse sites kunnen verzorgen. Een aantal belangrijke op een rij: Google Authenticator (iOS en Android), Microsoft Authenticator (iOS en Android) en DUO mobile (iOS en Android).

Chatten met plaatjes

Ook mensen met een verstandelijke beperking willen kunnen chatten en appen. De gratis chat-app Visitaal Chat maakt dat mogelijk door gebruik van pictogrammen, emoji’s en foto’s die je naar elkaar kunt sturen. Visitaal heeft pictogrammen voor ruim 2.600 begrippen. Het platform ontwerpt wekelijks nieuwe pictogrammen in afstemming met gebruikers, professionals en ervaringsdeskundigen uit zorg en onderwijs,


Plantenbeurs

Ze zijn weer helemaal terug van eigenlijk nooit weggeweest: kamerplanten. Naast het verzamelen is ook het stekken van plantjes weer helemaal ‘in’. Als de verzameling van binnen- of buitenplanten te groot wordt kan Plantigo uitkomst bieden. Deze app brengt vraag en aanbod samen om tot een uitwisseling te komen. Er zit ook een identificeerfunctie en een plantenencyclopedie in. Plantigo is ontstaan uit een samenwerking tussen een digitaal ontwerper en ecoloog.

Reacties

Populair op deze pagina

Personal branding met .me

Person of the Year

Webnostalgie: gratis homepage