Raden waar steden en dorpen wereldwijd liggen. Deze en meer interessante apps op een rij

Hoofdsteden, oceanen en landen raden is een eenvoudige klus vergeleken met de raadsels die GeoGuessr je voorlegt. Je krijgt een plek op de wereld te zien zoals is vastgelegd door Google Streetview. Vervolgens probeer je te raden waar deze locatie zich bevindt.

 Je kunt het spel individueel spelen, met vrienden en je kunt het opnemen tegen deelnemers wereldwijd. Er is zelfs een heus wereldkampioenschap voor spelers van deze game. De uitgebreidere en ongelimiteerde functies vragen om een betaald account.

geoguessr.com

Meer tips van deze maand:

Vergelijkingssites zijn er bij de vleet en prijzen op een rij zetten voor je iets boekt is altijd een goed idee. Op het gebied van hotels is daar weer een nieuwe site en app bij gekomen: vio.com. Het platform zegt er te zijn voor alle soorten reizigers, van backpacker tot de zakelijke klant. En ook verschillende verblijfslocaties: van hotels tot appartementen. Vio zoekt wereldwijd en probeert dan de beste deals te vinden. Het bedrijf zelf is gevestigd in Amsterdam.

vio.com

Lang niet iedereen houdt ervan een toespraak te geven of om voor een groep een plan te presenteren. Spreken voor publiek wordt makkelijker als je Verble gebruikt. Het is een web-app die AI gebruikt om te helpen bij toespraken. Je geeft hem een opdracht: ,,Ik moet een idee presenteren aan meerdere klanten en ik heb 3 minuten om overtuigend te zijn.’’ Aan het gebruik hangt een prijskaartje, maar hij is op proef te gebruiken. Verble is een initiatief van Nederlandse bodem.

verble.app

Al eerder in deze rubriek kwam de populariteit van dagboeken voorbij. iPhone-gebruikers hebben er sinds de laatste update (iOS 17.2) zelfs een officiƫle Apple-app voor gekregen: Dagboek. Daarin kunnen ze hun overpeinzingen kwijt, bijvoorbeeld zaken waarvoor ze dankbaar zijn. Als je dat doet verbetert dat je algehele welzijnsgevoel, zo wordt gesteld. Je apparaat zal je ook persoonlijke dagboeksuggesties geven. Zo kun je een heel diverse verzameling van herinneringen aanleggen.

Je herkent de app op je iPhone aan het zwarte icoon met gekleurde en gekrulde bladzijden.

Lees hier hoe Dagboek werkt.

Wekelijks schrijf ik een app review in de MEER-bijlage van de Leeuwarder Courant en Dagblad van het Noorden. Ze worden maandelijks gebundeld op lc.nl/meer/tech en dvhn.nl/meer/tech.

Reacties

Populair op deze pagina

Kat is het populairste digitale dier