Apps van de maand oktober
Wekelijks schrijf ik een app review in de MEER-bijlage van de Leeuwarder Courant en Dagblad van het Noorden. Ze worden maandelijks gebundeld op lc.nl/meer/tech en dvhn.nl/meer/tech.
Tuinieren voor Android
Je kunt niet anders spreken dan van een ware wildgroei aan planten- en tuinieren-apps. Welke het handigst is, komt neer op een kwestie van smaak. Ook het type smartphone kan bepalend zijn. Zo is Gardroid - zoals de naam al doet vermoeden - alleen op Android-apparaten te downloaden. De app ziet er overzichtelijk uit geeft advies over het planten en oogsten van groenten. Ook is er een maandoverzicht en geeft de app desgewenst meldingen.
Bestuurder waarschuwen
Bestuurders kennen de situatie: je ziet een tegenligger knipperen met groot licht, maar je weet niet of het voor jou bedoeld is of wat ermee wordt bedoeld. Het kan de dop van de benzinetank zijn die loshangt, je mistlicht dat brandt of een ander probleem. Als je in de app je kenteken registreert, is je auto gekoppeld aan je account. Vanaf dat moment ontvang je een bericht als je medeweggebruiker iets signaleert. Ook zonder auto kun je de app gebruiken, zodat je automobilisten wel kunt bereiken.
Deelbaar visitekaartje
Wie heeft er nog visitekaartjes op zak? Je komt ze steeds minder tegen en heb ze ooit gekregen, dan zijn ze lastig terug te vinden. DejaView is een digitale variant van het aloude fenomeen. De app is offline te gebruiken en een registratie of account is niet nodig. Je maakt in de app (alleen beschikbaar voor Apple-apparaten) een qr code aan waarmee de informatie over jou op te vragen is. Ook andere contacten kun je in de app verzamelen en daarvan kun je weer widgets maken om ze snel oproepbaar te hebben vanaf je scherm. DejaView is gratis te proberen, voor definitief gebruik is een eenmalige betaling vereist.
Leven op straat
In deze aflevering een app die de gemiddelde lezer niet gaat gebruiken. Het gaat ditmaal om het kennisnemen van een interessant initiatief dat mogelijk ook ter inspiratie kan dienen voor hulpverleners in de noordelijke provincies. Het is de Streetlife Amsterdam-app die dak- en thuislozen helpt aan allerhande informatie. Bijvoorbeeld het vinden van basisvoorzieningen, zoals openbare toiletten en waterkraantjes, maar van inloophuizen, kledingpunten, maatschappelijke hulp en juridische loketten. De app is een ontwikkeld door de Regenboog Groep, die acht inloophuizen heeft voor daklozen in Amsterdam.
Reacties
Een reactie posten