Apps van de maand januari


Wekelijks schrijf ik een app review in de MEER-bijlage van de Leeuwarder Courant en Dagblad van het Noorden. Ze worden maandelijks gebundeld op lc.nl/meer/tech en dvhn.nl/meer/tech.

Mooiste fotomomenten

Een fraaie zonsondergang of gouden begin van de dag: in deze tijd van het jaar kunnen de luchten prachtig zijn. Wat is het beste moment om een epische foto te maken? Phototime helpt daarbij. Gebaseerd op locatie geeft de app zonsopkomst en -ondergangstijdstippen, het moment voor het blauwe en gouden uur. Een betaalde versie van de app (eenmalig 6,99 euro) geeft ook maanstanden en een weerbericht.

Download de app via phototime.app (alleen Android)

Slim laden

Chargemap is onmisbaar op demobiel van een elektrische autorijder. De app laat niet alleen zien waar oplaadpalen staan, maar kan er ook een route langs uitstippelen waardoor je nooit zonder een lege accu stil komt te staan. De laadplekken zijn voorzien van een beoordeling zodat je kunt zien of ze aansluiten op je wensen. Chargemap laat gebruikers data verzamelen en biedt ook een laadpas aan.

nl.chargemap.com

Digitale leesmap

De TijdschriftenBieb is een app van de Koninklijke Bibliotheek. Als je lid bent van een bibliotheek, kun je er gratis gebruik van maken. De inlog van de plaatselijke bieb werkt ook bij de bibiliotheek online. De TijdschriftenBieb biedt 23 titels aan zoals AutoWeek, Margriet, Vrij Nederland en Happinez. De app zit nog in een proeffase, er komen meer bladen bij.

Ga hier naar de ‘Tijdschriftenbieb’

Gevoelens benoemen

Feelee is een app waarmee je je gevoel beschrijft met emoji’s. Die worden gekoppeld aan gegevens over slaap en beweging. Daardoor ontstaat inzicht in je emoties om zo de mentale veerkracht te versterken. Feelee is bedoeld voor jongeren, maar kan door iedereen worden gebruikt, bijvoorbeeld om te ontdekken hoe gewoontes je emoties kunnen beïnvloeden.

feelee.nl

Sociale muziek

Eind vorig jaar zaten we met z’n allen nog massaal gezamenlijk de Top 2000 te luisteren. Nu zit iedereen weer verstopt onder z’n eigen koptelefoon te genieten van muziek. Humit wil van muziek weer iets sociaals maken. Na een koppeling met een Spotify- of Apple Music-account kun je er fragmenten van 30 seconden delen. Met lijsten probeer je gelijkgestemden te vinden om op die manier contacten te leggen en nieuwe muziek te ontdekken.

humit.app

Reacties

Populair op deze pagina

Person of the Year

Nieuw bij Google: Local Guides