Apps van de maand november

Apps die het leven makkelijker, mooier of leuker maken. Ze verschijnen wekelijks in Meer magazine, en maandelijks online. De apps van de maand november.

Hartklachten monitoren

Ouder dan 60, sneller moe, kortademig en vocht vasthouden? Dat zouden signalen kunnen zijn voor hartklachten. In de Hartdagboek-app leg je 14 dagen lang gegevens vast die inzicht geven in de klachten en de huisarts van informatie voorziet. De app maakt van al je ingevulde klachten een overzicht. Het Hartdagboek is een initiatief van de Hartstichting die stelt: ,,Hartfalen eerder ontdekken is belangrijk. Want met een goede behandeling kunnen de klachten verminderen.’’

Zoek in de App Store (iPhone) of bij Google Play Android) op Hartdagboek

Hardlopen en afval rapen

Een natuurliefhebber die graag wandelt of hardloopt, zal zich gauw storen aan het zwerfafval dat je onderweg tegenkomt. Wat als je je activiteit combineert met afval rapen? Dan wordt het plandelen (wandelen en plastic rapen) of ploggen (al hardlopend of joggend). Officieel stamt de term uit Zweden waar de woorden plocka upp’en ‘jogga’ zijn gecombineerd. In het Nederlands is ook al eens de term troeptrimmen geïntroduceerd. Met WePlog kun je een gebied ‘adopteren’ en leg je je plogsessie vast. Ook maak je er community’s en evenementen aan.

Meer uitleg op weplog.be

Zoek op WePlog bij Google Play of in de App Store

Enkelblessures voorkomen

Enkelbanden en sporters, het is niet altijd een gelukkige combinatie. Veiligheid.nl, het kenniscentrum letselpreventie, heeft een app beschikbaar gesteld waar behandelaars, trainers en sporters zelf hun voordeel mee kunnen doen. Het programma is bedoeld om nieuwe enkelbandletsels te voorkomen. De oefeningen zijn volgens de makers bewezen effectief en afkomstig uit onderzoek van AmsterdamUMC, sportbonden en enkelexperts. Daarmee beloven de makers veertig procent minder kans op (herhaald) enkelbandletsel.

Zoek op ‘Versterk je enkel’ in de App Store of bij Google Play

Omgaan met geld

Jongeren leren om met geld om te gaan. Dat is het doel van Teenit. De Nederlandse app koppelt de persoonlijke gegevens via de ‘open banking’-standaard van de Europese Unie. Alle grote banken zijn daarbij aangesloten. Vervolgens laat Teenit zien waaraan je het meeste geld uitgeeft en wat je inkomsten zijn. Met maandvergelijkingen en beloningen die je kunt binnenhalen, leer je spelenderwijs budgetteren. De app is tijdelijk gratis te downloaden.

teenit.app

Groene zoekmachine

Bomen platen terwijl je gewoon op je telefoon zit. Dat kan met de browser Ecosia. Met het geld dat het bedrijf erachter verdient (door jou advertenties te tonen), worden namelijk bomen geplant. Naar eigen zeggen zijn er dankzij de gebruikers al 159 miljoen bomen op de aarde gezet. Ook fijn: Ecosia gaat goed om met je privacy; het verkoopt je gegevens niet door en stelt je in staat alle datatracking uit te zetten. Anoniem én groen dus.

ecosia.org

Reacties

Populair op deze pagina

Vernieuwde verkorte url dienst Bitly