Apps van de maand oktober
Apps die het leven makkelijker, mooier of leuker maken. Ze verschijnen wekelijks in Meer magazine, en maandelijks online. De apps van de maand oktober.
Ken je tamagotchi’s nog? Van die hyperactieve virtuele huisdiertjes die sterven als je ze geen aandacht geeft? Nou, zo is Forest ook. Maar dan het tegenovergestelde. De app laat je een digitaal zaadje planten die in een bepaalde tijd uitgroeit tot een prachtige boom. Maar alleen als jij verder van je toestel afblijft. Niet appen, niet Instagrammen, niet bellen. Focus! De boom sterft als jij je laat afleiden. Dat laat je toch niet gebeuren?
In bijna elk huis zijn ze wel te vinden: bakken met losse Lego-steentjes. Ooit zaten ze keurig in een doosje behorend bij een vliegtuig, kasteel of kraanwagen, nu is het een rommeltje en niet meer na te gaan. Om er toch nog iets van te maken, komt Brickit van pas. Met deze app maak je een scan van een berg steentjes. Daarna geeft de app een suggestie wat je ermee kunt bouwen.
brickit.app
Wie herkent dit niet: je vindt online een leuk recept, wil graag de instructies, maar moet eerst een heel boekwerk doorscrollen (dat je natuurlijk niet leest). Daarom voor deze keer géén app maar een browserextensie. Met Jump to Recipe ga je meteen het recept, zonder ‘inspirerend levensverhaal’ of ‘vermakelijke anekdote’. Alleen de ingrediënten en de te volgen stappen. Het gerecht kun je meteen opslaan. Zónder rompslomp. Wel zo makkelijk.
Download de toevoeging voor Google Chrome
Niets is fijner dan na een flinke wandeling uitpuffen op een bankje met uitzicht. Maar waar? De app Alle Bankjes (alleen voor Android) biedt hulp. Maar liefst 117.578 Nederlandse bankjes zijn daar geregistreerd. Er wordt zelfs onderscheid gemaakt tussen zitplekjes met of zonder rugleuning of tafeltje. Mist een charmante rustplek in het overzicht? Voeg ‘m vooral toe. Enig nadeel: als je te ver uitzoomt krijgt de app het zwaar. Zoek het dus lekker dicht bij huis. Bankjes zat.
Alle bankjes (alleen Google Play)
Boek lezen op je telefoon? Probeer Immer eens. Deze Nederlandse app schotelt je boeken in hapklare brokken en sessies voor, in plaats van het scherm vol te proppen met woorden. Dat zorgt voor veel meer rust tijdens het lezen. Om je nog meer in het verhaal te zuigen gebruikt Immer kleur en geluid om een ‘sfeerscape’ te creëren. Niet overtuigd? Je kunt van elk boek de eerste tien procent gratis lezen.
Immer.app
Reacties
Een reactie posten