Sporthorloges: vergelijking Polar M430 en Ignite

Het Finse Polar is sinds jaar en dag producent van betrouwbare sporthorloges. Zelf begon ik met een F6 toen in de spinninglessen hartslagzones werden gebruikt. Nadat ik steeds meer en fanatieker ging hardlopen, stapte ik over op een van de eerste horloges met ingebouwd gps, de RCX3 en daarna volgde de M430.

In de prijsklasse van de M430 zijn twee opvolgers uitgekomen: de Polar Vantage M (229 euro) en de Polar Ignite (199 euro). In dit artikel zet ik de verschillen op een rij tussen de M430 en de Ignite. Hopelijk helpt het je je keuze tussen de Vantage en de Ignite als opvolger van je M400 of M430 te bepalen. Laat het maar weten als reactie op deze post.Wat de Ignite heeft en de M430 niet

- Een plat rond scherm waardoor het apparaat er subtieler uitziet en goed draagbaar als dagelijks horloge
- Touch-bediening
- Kleuren in het display
- Uitgebreidere slaapanalyse en herstelanalyse
- Trainingssuggesties per sportprofiel
- Suggesties voor workouts gebaseerd op persoonlijke fitheid: cardio-, circuit- en ondersteunende trainingen (FitSpark-programma)
- Continue en preciezere hartslagmonitoring (kan ook uit)
- Ademhalingsoefeningen
- Sportprofielen kunnen alleen in de Polar Flow app aangepast worden en moeten daarna worden gesynchroniseerd.

Wat de M430 heeft en de Ignite niet

- Knopbediening (tijdens een intensieve activiteit en op de fiets handiger dan touch)
- Vergrendeling van hartslag- en snelheidszone
- Meer keuze in wijzerplaten ( op de Ignite alleen analoog en digitaal)
- Vastleggen van handmatige rondes
- Aanpassen van sportprofiel op het horloge zelf

Opladen


De Ignite is gemakkelijker op te laden dan de M430. Weliswaar niet draadloos, maar wel met een makkelijk dopje dat goed aansluit op de achterzijde. Het usb-kabeltje van de M430 wilde nog weleens losschieten.

Gebruiksduur/batterij

Net als de M430 gaat de Ignite meerdere dagen mee, inclusief het vastleggen van een aantal trainingssessies.

Conclusie

Zoals Polar zelf ook aangeeft op zijn website is de M430 een echt hardlopers-horloge. De Ignite is door zijn vormgeving heel geschikt voor het dagelijks dragen en sluit aan bij een actieve en gezonde lifestyle. De uitbreiding met diepere analyses, training-feedback en de ademhalingsoefeningen passen daar helemaal bij. Ook crossfitters zullen goed uit de voeten kunnen met de Ignite.

Over deze update

Deze post is op eigen initiatief geschreven en is niet gesponsord. Behalve Polar zijn er heel veel goede sporthorloges, zoals die van Garmin en Suunto. Ook de smartwatches van Apple en Samsung kennen speciale sportuitvoeringen en hebben ingebouwde activity trackers.

Reacties

Populair op deze pagina

Personal branding met .me

Person of the Year

Webnostalgie: gratis homepage