Digitale survivalgids Sinterklaas

Hoewel Sinterklaas een gezellig, ouderwets offline feest is, kunnen de voorbereidingen juist wel online gebeuren. Er zijn allerlei websites die je helpen om een geslaagde pakjesavond te hebben. Het begint natuurlijk met lootjestrekken.nl. Veel handiger om dit digitaal te doen: niemand trekt zijn eigen lootje, je kunt instellen wie iemand niet mag trekken en er is een optie voor verlanglijstjes en anonieme vragen. Alleen dit jaar al zijn er meer dan 1 miljoen van dergelijke digitale lootjes getrokken.

Als je weet voor wie je een cadeautje moet zoeken, kun je gaan shoppen bij een van de vele webwinkels. Lekker makkelijk: je hoeft de deur niet uit en je krijgt je aankoop thuisbezorgd. Wel even checken of de site het Thuiswinkelwaarborg heeft.

En dan de lastigste opgave: de surprise en het gedicht. Ook daar zijn natuurlijk digitale oplossingen voor. Zomaar een greep: kant-en-klare, een gedicht-generator en nog één of rijmhulp.nl. Veel leuker is natuurlijk om zelf aan het dichten te slaan, eventueel met behulp van het rijmwoordenboek. De surprisemakers halen inspiratie bij Knutselidee.nl.

Voor het heerlijk avondje zelf moet er lekkers op tafel komen. Daarvoor kun je terecht op sinterklaasrecepten.comhttp://www.annabee.net/sinterklaas.html en http://www.receptenvandaag.nl/recepten/tags/sinterklaas-recept.

Op de avond zelf zet je ergens op een scherm de digitale open haard aan (natuurlijk wel nadat de sint de cadeaus door de schoorsteen heeft gedropt) en jouw sinterklaasfeest kan niet meer stuk!

Reacties

Populair op deze pagina

Nieuw bij Google: Local Guides

Mannenbrandstof