Waarom krijg ik telkens een andere Facebook tijdlijn?


Na een lange stilte hier ben ik van plan om meer van mij te laten horen dit jaar. Ik voorzie dat het veel over Facebook zal gaan. Te beginnen vandaag.

Een vaak gehoorde klacht is dat je overal een andere volgorde ziet van je Facebook-tijdlijn, waarbij tijdlijn eigenlijk niet het goede woord is. De updates worden namelijk niet op tijd gerangschikt, maar op relevantie. En de mate van relevantie wordt bepaald door Facebook met een ingewikkeld algoritme genaamd Edgerank. Dat leidde ertoe dat je de laatste tijd eigenlijk vooral berichten van pagina's (bedrijven, media, organisaties) voorbij zag komen en weinig posts van 'echte' mensen.

Facebook-baas Mark Zuckerberg heeft in een bericht op 12 januari laten weten dat het sociale netwerk ervoor gaat zorgen dat de beleving weer 'persoonlijker' wordt. Lees hieronder zijn verhaal:


In een recente conferentie vertelde een Facebook-topman dat het bedrijf de nieuwsfeed waardevoller wil maken, maar weet het nog niet goed hoe.

Lees hier hoe media reageren op de richting die Facebook inslaat.

In een volgende update zal ik uitgebreider stilstaan bij de worsteling die media hebben met Facebook, maar ook andersom. Daarna ga ik het hebben over Facebook (en social media in het algemeen) en verslaving. Daarna besteed ik een update aan de ontwikkelingen bij Google.

Reacties

Populair op deze pagina

Personal branding met .me

Webnostalgie: gratis homepage

Nieuw bij Google: Local Guides