Twitterarchief: een duik in je recente verleden

Arrioch - arrioch.deviantart.com
Je kunt sinds een tijdje je Twitter-archief downloaden. Hoe je dat doet? Engelstalige uitleg van Twitter zelf vind je hier. Een goede Nederlandstalige uitleg geeft Webmonnik.nl.

Mijn eerste tweet verscheen op 9 november 2008. In de beginperiode begonnen de berichtjes met "is bezig met" of "gaat op weg naar" en er zaten amper linkjes in, laat staan foto's. Mijn invulling van het medium had nog het meest weg van een mededelingenbord.

Een top-Twittertijd had ik in juli 2011 met 219 tweets. In die tijd kwetterde ik er lustig op los en deelde ik veel automatische Twitter-berichten vanuit apps als Foursquare en Runkeeper. Daar ben ik inmiddels wel van genezen, want ik kan me niet voorstellen dat volgers behoefte hebben aan dat soort mededelingen.

Twitter ontwikkelt zich meer en meer tot een conversatie- en discussiemeplatform, heeft mede dankzij z'n direct mesages voor een groot deel e-mail vervangen en is een bron van nieuws. Dat had ik niet gedacht toen ik op die bewuste 9 november in 2008 dit bericht de wereld instuurde:

Reacties

Populair op deze pagina

Personal branding met .me

Webnostalgie: gratis homepage

Nieuw bij Google: Local Guides