Reddit: de voorpagina van het internet

Reddit.com bestaat al sinds 2005 en heeft 43 miljoen gebruikers. Ter vergelijking: muziekdienst Spotify heeft er volgens dezelfde bron 33 miljoen. Reddit noemt zichzelf  ,,de voorpagina van het internet''.

Het opvallendste moment in de geschiedenis van het forum was een klein half jaar geleden toen de Amerikaanse president Obama live aanwezig was voor een zogenoemde IAmA ofwel AMA, een Reddit-afkorting voor een forumonderwerp waarin iemand zichzelf voorstelt en openstelt voor vragen.

Reddit is een typisch voorbeeld van een site met zijn eigen mores waar je moet meedoen doen om het te snappen. Het is een community en waar mensen samenklonteren, gelden geschreven en ongeschreven wetten, regels en gewoonten. Gelukkig zijn er handleidingen over de site en z'n termen. Bijvoorbeeld deze van Mashable of deze.

Onlangs heb ik voor het eerst een beetje rondgewandeld op Reddit. Ik werd er iets wijzer van en snap nu waarom - ondanks het ouderwetse uiterlijk - de site populair is. Zelf actief aanwezig zijn, zie ik op korte termijn niet gebeuren. Een van de fraaiste ontdekkingen tot nu toe is de lijst met mooiste muziek die door Reddit-gebruikers is ontstaan.Reacties

Populair op deze pagina

Personal branding met .me

Webnostalgie: gratis homepage

Nieuw bij Google: Local Guides