Twitteraars per regio en thema

Als iemand interessant is om te volgen, zal het jou als Twitter-gebruiker waarschijnlijk niet uitmaken hoe invloedrijk deze persoon is. Voor professioneel en zakelijk gebruik van het sociale netwerk kan het reuze interessant zijn om te zien welke twitteraars op een bepaald thema of binnen een bepaalde regio de meeste volgers hebben c.q. het meest invloedrijk zijn. En daar zijn handige tools voor.

De bekendste tool om de invloed van iemand op sociale media te meten is Klout. Daar schreef ik eerder over. Er is een alternatief dat zich zegt te onderscheiden door een transparantere meting. Dit is Peerindex.com. Op basis van Klout-scores heeft Influentials.nl een lijst samengesteld waarin Nederlanders worden gerangschikt. Deze lijst vind je op www.influentials.nl/klout.

Bio's

Gerichter invloedrijke Twitteraars vinden doe je met de Twittergids.nl. Daarin zijn Nederlandse twitteraars opgenomen per thema (hbo, zwanger of mysql) en per regio. Ik kan me voorstellen dat Twittergids de bio's van Twitteraccounts gebruikt om de lijsten samen te stellen. Diezelfde bio's (korte omschrijving van jezelf) zijn doorzoekbaar met Followerwonk.com. Met Followerwonk kun je ook Twitteraars vergelijken en als je ervoor wilt betalen kan de site nog meer.

Reacties

Populair op deze pagina

Personal branding met .me

Webnostalgie: gratis homepage

Nieuw bij Google: Local Guides