Tips voor een overvolle Twitter-timeline

Je maakte een twitteraccount aan, begon een paar twitteraars te volgen, ging zelf te tweeten en kreeg de smaak te pakken. Nu volg je zoveel accounts dat je timeline volloopt en amper bij te houden is als je even niet kijkt. Daarom een aantal tips om je Twitter-timeline te overleven.

Lijsten in plaats van volgen

Alle twitteraars die je volgt vormen samen je tijdlijn, maar je hoeft niet per se te volgen om hun tweets te lezen. Gebruik de lijsten die je bij Twitter kunt maken. (Engelstalige uitleg). Kies één of meer accounts die je in je timeline wilt zien en zet de rest op een lijst. Hetzelfde kun je doen met nieuwsbronnen, BN'ers, je hobby, enz. Gebruik Tweetdeck (via web of op je mobiel) om de tweets per lijst te lezen.

Maak een must-follow lijst

Zijn er mensen of accounts van wie je absoluut geen enkele tweet wilt missen? Maak van deze accounts een moet-ik-volgen lijst. Je bepaalt zelf of die lijst alleen voor jou is (slotje erop) of openbaar.


Gebruik een opruim-tool

In de loop der tijd ben je wellicht uit beleefdheid mensen gaan volgen die je inmiddels niet meer zo interessant vindt. Ga naar justunfollow.com om te ontdekken of ze jou terugvolgen. Zo niet, dan ontvolg je ze.

Twittermomenten

En als het checken van Twitter je dag beheerst en ten koste gaat van je productiviteit, laat dan Twitter niet de hele tijd openstaan in je browser, want je nieuwsgierigheid dwingt je om telkens te gaan kijken. Sluit het venster af en plan per dag voor jezelf een paar momenten waarop je Twitter checkt.

Meer hierover: http://mashable.com/2011/03/12/save-time-on-twitter

Reacties

  1. Fijn samengevat Linda, hier hebben veel mensen wat aan. Zeker mbt de lijsten. Als je mensen volgt die tientallen tweets per dag sturen, wordt het al gauw een brei in je timeline. En soms wil je helemaal niet kenbaar maken dat je iemand aan het volgen bent. Voor zover ik zie, krijg je geen melding als je bent opgenomen in iemands Lijst. Ervaring hiermee?

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populair op deze pagina

Personal branding met .me

Hoe zet je een ingewikkelde brief om in eenvoudige tekst? Daar is een app voor