Path, Pinterest en privacy

Nadat eerder LinkedIn kritiek kreeg te verduren vanwege het gebruik van profielen in advertenties, zijn ook nieuwkomers Path (sociaal netwerk) en Pinterest (sociaal prikbord) onder vuur komen te liggen wegens privacy issues. Meer daarover in het verhaal van Marketingfacts.nl van woensdag. Daarin ook de terechte conclusie dat niets op deze wereld gratis is, sterker nog: als je er niet voor betaalt, ben je geen klant, maar het product dat wordt verkocht. (Het originele citiaat is in het Engels van blue_beetle).

Nog even over de twee nieuwe opkomende netwerken: Path (alleen een app voor iPhone en Android) wil een Facebook-achtige oplossing zijn voor je allerbeste vrienden. Het aantal mensen in je netwerk is gelimiteerd. De mogelijkheden in de app zijn om tekst, foto, locatie en de tijden waarop je opstaat en wakker wordt te delen. De bedoeling is dat je daarmee als het ware je levenspad vastlegt.

Pinterest maakt de snelste opkomst mee sinds de lancering van Twitter. Binnen het netwerk deel je prikborden met daarop bijvoorbeeld je favoriete recepten, de boeken de je nog wilt lezen of reisbestemmingen. De prikborden ('boards') en de postings daarop ('pins') kunnen herplaatst worden op andermans prikbord (een zogenoemde 'repin') en 'likes' krijgen. Pinterest is ook een Facebook app, zodat in je timeline alle Pinterest-activiteit wordt gebundeld.

Reacties

Populair op deze pagina

Personal branding met .me

Hoe zet je een ingewikkelde brief om in eenvoudige tekst? Daar is een app voor

Hoe pas je goed op jezelf? Deze en meer handige apps van deze maand