Meer dan Wikipedia voor naslag

Even googelen of opzoeken op Wikipedia. Snel iets te weten te komen lukt altijd via een van deze sites. Hoewel je zoekresultaten hebt, wil dat niet zeggen dat je informatie klopt en volledig is. Om maar eens een journalistiek adagium te gebruiken: ,,één bron is geen bron'' of ,,check, check, dubbelcheck''. Daarom een paar suggesties om op een andere plek iets op te zoeken. Bijvoorbeeld op InfoNu.nl, een Nederlandse naslagsite.

Vrijwilligers die eraan werken heten 'infoteurs' en zijn daarmee de tegenhangers van de Wikipedianen. Op dit moment bevat InfoNu 66.261 artikelen en 3.331 specials, geschreven door 2.693 infoteurs. De artikelen zijn ondergebracht in 19 hoofdrubrieken met vele subrubrieken.

Vandaag de dag

Een andere, oude favoriet van mij is 'Vandaag de dag' met geboorte- en sterfdata en verhalen uit het verleden. Via de feestdagen almanak weet je zeker dat je niets mist. je algemene kennis wordt verrijkt met het feit dat vandaag de president van Malawi jarig is en dat het in Estland onafhankelijkheidsdag is.

Heb jij nog goede naslag tips? Laat het weten!

Reacties

Populair op deze pagina

Person of the Year

Nieuw bij Google: Local Guides

Webnostalgie: gratis homepage