Gemakkelijk vogels herkennen en meer apps van deze maand

Steeds meer mensen willen weten wat voor vogels ze horen en zien in hun tuin en leefomgeving. Maar een doorgewinterde vogelaar ben je niet van de een op de andere dag. Om op een gemakkelijke manier te horen wat er om je heen vliegt en op takken zit, is de Merlin Bird ID ideaal. De app scant het geluid en somt daarna op welke vogels hij herkent. Dit in tegenstelling tot het al langer bestaande BirdNET waarbij je het opgenomen geluid zelf moet markeren en één vogel per keer kan opvragen.

merlin.allaboutbirds.org

Bubbels poppen

Er zitten steeds vaker proppen papier in plaats van bubbelplastic in verpakkingen van kwetsbare voorwerpen. Als het erbij zit, kan bijna niemand de verleiding weerstaan om zo’n bubbel kapot te drukken met als beloning het lekkere gevoel en het geluid van een plofje. Voor wie nog ruimte op zijn telefoon heeft voor iets onzinnigs is er een Bubble Wrap-app. Je kunt dan eindeloos luchtbellen ‘ploppen’ zonder dat er meer plastic in de vorm van noppenfolie op de aarde komt.

Zoek bij Google Play of in de App Store op Bubble Wrap.

Vrouwen zoeken vrouwen

Ze komen nog weleens in nieuwsberichten voorbij: de apps waarmee mannen contact leggen met mannen. De bekendste is Grindr, maar zo heb je ook Jackd, Scruff en Surge. Waar kun je terecht als je een vrouw bent op zoek naar een vrouw? De app HER is er voor queer vrouwen, transgender, non-binaire en gender-non-conforme mensen. De app is wereldwijd in gebruik. Om iemand in de buurt te vinden, ga naar het scherm: See who’s near and queer.

Zoek op HER bij Google Play of in de App Store.

Regenradar

Met de hoosbuien en wolkbreuken van de laatste tijd kun je geen weerapps genoeg hebben om te zien wat er in de lucht hangt. Vooral als het gaat om buienradars die voorspellen waar en wanneer de regen valt. RainToday, van Duitse makelij, doet precies dat. De app kan ook alarmeringen geven wanneer de nattigheid in aantocht is. RainToday is alleen beschikbaar voor iPhone. Android-gebruikers kunnen wel een installatiebestand (apk) vinden, maar het wordt vanwege veiligheidsredenen afgeraden om apps via deze weg te installeren.

Zoek in de App Store op RainToday.

Wekelijks schrijf ik een app review in de MEER-bijlage van de Leeuwarder Courant en Dagblad van het Noorden. Ze worden maandelijks gebundeld op lc.nl/meer/tech en dvhn.nl/meer/tech.

Reacties

Populair op deze pagina

Personal branding met .me

Hoe zet je een ingewikkelde brief om in eenvoudige tekst? Daar is een app voor