Reclamevrij en rustgevend puzzelen. Deze en meer apps van de maand

Empty. noemt zichzelf een ‘zen puzzel-app’. In rustige kleuren krijgt de gebruiker afbeeldingen getoond. Het is de bedoeling om een voorwerp in dezelfde kleur in de achtergrond te laten verdwijnen door de ruimtes te roteren. De app is beschikbaar voor telefoon en tablet. Wat de app helemaal ‘zen’ maakt, is dat hij reclamevrij is. Ook is de app voorzien van rustige muziek.

Zoek op Empty. in de App Store of bij Google Play

Meer app-tips

Groeien maar!

Lente klaar? Groeien maar! Het is de tijd van het jaar waarin je bijna letterlijk het groen uit de bodem ziet komen. Om dit proces echt zichtbaar te maken heeft platform Nature Today een wedstrijd georganiseerd: degene die de mooiste timelapse maakt van het ontluikende voorjaar ontvangt een vloggerkit ter waarde van 150 euro. Bij een timelapse worden heel veel foto’s van dezelfde plek en opeenvolgende momenten achter elkaar gezet waardoor een versneld filmpje van een langzaam proces ontstaat. De uitkomsten worden vastgelegd op growapp.today. Informatie over de wedstrijd en de bijbehorende app voor iPhone en Android staat op de site van Nature Today.

Voetbalverhalen

Voetballiefhebbers die na het lezen van Dagblad van het Noorden en de Leeuwarder Courant nog steeds geen genoeg kunnen krijgen van sportverhalen, kunnen verder lezen in The George. Dit is een magazine in de vorm van een app, waarin historische voetbalverhalen staan. De app is een initiatief van de Groninger David Stolk. Na een proefperiode is een abonnement verreist om de verhalen te kunnen lezen. De naam van de app hoeft een beetje voetbalfan niet uitgelegd te krijgen.

Zoek in de App Store de of bij Google Play op The George.

Politie helpen

De laatste maanden geen sms’jes meer gezien van Burgernet? Dat kan kloppen. De dienst waarmee de politie de hulp van het publiek inschakelt, is sinds september alleen nog als app beschikbaar. Voorheen kon je tekst- en spraakberichten ontvangen, maar de app heeft volgens de politie voordelen. Zo kunnen ook foto’s en video’s meegestuurd worden, berichten zijn anoniem en deelbaar en er is geen beperking van aantal tekens. Je kunt kiezen om op elke locatie waar je bent meldingen te ontvangen of alleen in je eigen woonplaats.

Zoek bij Google Play of in de App Store op Burgernet (of ga naar burgernet.nl/app-info).

Wekelijks schrijf ik een app review in de MEER-bijlage van de Leeuwarder Courant en Dagblad van het Noorden. Ze worden maandelijks gebundeld op lc.nl/meer/tech en dvhn.nl/meer/tech.

Reacties

Populair op deze pagina

Personal branding met .me

Hoe zet je een ingewikkelde brief om in eenvoudige tekst? Daar is een app voor