Hoe pas je goed op jezelf? Deze en meer handige apps van deze maand

Persoonlijke groei, begrip en acceptatie. Finch is een app die je mentale gezondheid bevordert met een digitaal huisdier. Door daarvoor te zorgen, ga je jezelf beter voelen. Je gaat met doelen aan de slag om gewoontes te stoppen, maar bijvoorbeeld ook met ademhalingsoefeningen. Twee vrienden die zelf te maken hadden met angsten en depressie zijn de initiatiefnemers van de app die in 2021 werd gelanceerd.

finchcare.com

Meer app-tips

Werk organiseren

Productiviteitstools zijn er volop. Je hebt complete softwarepakketten en apps voor to-do’s, focusmomenten, veel gebruikte webadressen, klokken en Pomodoro-tellers. Momentum combineert dit alles in het startscherm van je browser. De praktische toepassingen worden gecombineerd met een dagelijks wisselende achtergrondfoto en een motiverende spreuk. Ook kun je zelf je doelstelling voor de dag invullen. Een betaalde versie heeft nog een aantal extra opties om verder te personaliseren.

momentumdash.com

Fit blijven

Apple-watchdragers hebben het over de ringen die ze dagelijks moeten halen om hun stappen en andere gezonde doelen te halen. Voor Android-gebruikers is er Fit van Google dat ook met cirkels werkt én met hartpunten. Die zijn gebaseerd op een standaard van de Wereldgezondheidsorganisatie. De punten scoor je door activiteiten waarmee je je hartslag verhoogt. Dat kan ook stevig wandelen zijn. De app is ook beschikbaar voor iPhone.

google.com/fit

Oorlogsplekken

Stichting Informatie Wereldoorlog Twee is de initiatiefnemer van TracesOfWar, een website en app waarop heel veel informatie rond de Tweede Wereldoorlog staat verzameld. In de app kun je zien waar zich bezienswaardigheden bevinden die met de oorlog te maken hebben. Je kunt zoeken op plaatsnaam of op de kaart naar je locatie gaan om te zien of er in de buurt een plek te bezoeken is. Die kan vervolgens aan de favorieten worden toegevoegd. Elk type bezienswaardigheid heeft een eigen herkenbaar icoontje op de kaart.

Zoek in de App Store of bij Google Play op TracesOfWar

Wekelijks schrijf ik een app review in de MEER-bijlage van de Leeuwarder Courant en Dagblad van het Noorden. Ze worden maandelijks gebundeld op lc.nl/meer/tech en dvhn.nl/meer/tech.

Reacties

Populair op deze pagina

Personal branding met .me

Hoe zet je een ingewikkelde brief om in eenvoudige tekst? Daar is een app voor