Hoe zet je een ingewikkelde brief om in eenvoudige tekst? Daar is een app voor

Veel overheidsdiensten, instellingen en organisaties versturen brieven die lang niet altijd uitblinken in helder taalgebruik. De app Lees Simpel kan met behulp van kunstmatige intelligentie teksten in een paar seconden omzetten naar begrijpelijke informatie. Je maakt een foto van de brief, de app geeft een samenvatting. Er is ook een voorleesfunctie beschikbaar.

Lees Simpel is gratis beschikbaar in de App Store en bij Google Play.

Meer handige apps van deze maand

Lezen en luisteren tijdens de reis

Wie van A naar B gaat met Arriva kan tijdens de reis gratis gebruikmaken van de app Wait. Daarin is een breed aanbod van tijdschriften en (luister)boeken is te vinden. Zodra je bij een bushalte of treinstation bent, kun je direct lezen of luisteren. De app geeft dan automatisch toegang. In de bus en trein selecteer je de lijn waarop je reist om Wait te kunnen gebruiken. Op de terugweg ga je weer verder waar je gebleven bent.

arriva.nl/wait

Virtueel golfen

De game ziet eruit alsof hij uit de vorige eeuw komt, maar Golf Odyssey is toch echt een moderne app. Het 8-bits retro-design moet het spelletje juist aantrekkelijker maken. De game is vanuit één hand te spelen en er zijn dagelijks uitdagingen. Die ontgrendel je door telkens een hole te spelen. De banen zien er een stuk kleurrijker uit dan de gekortwiekte groene tapijten die we meestal zien. Het spel is gratis, wel kunnen er in-app-aankopen gedaan worden.

Zoek bij Google Play of in de App Store op ‘Golf Odyssey’

Droomhuis creëren

In de app homify (van oorpsrong Duits) komen architectuur en interieur samen. Je kunt in de app je eigen droominterieur creëren en daar een professional bij zoeken. Een andere keuken, een nieuwe tuin en een perfectie architect voor een verbouwing: de app belooft tips en hulp die je nodig hebt bij het uitvoeren van je projecten. Gewoon inspiratie opdoen voor je woning kan ook.

homify.nl

Wekelijks schrijf ik een app review in de MEER-bijlage van de Leeuwarder Courant en Dagblad van het Noorden. Ze worden maandelijks gebundeld op lc.nl/meer/tech en dvhn.nl/meer/tech

Reacties

Populair op deze pagina

Personal branding met .me