Hoe scan je gemakkelijk oude foto's in? Deze app kan dat (en meer app-tips)

 Daarna is het mogelijk om allerlei bewerkingen op de beelden toe te passen, zoals verbeteren en verscherpen. Ook AI kan ingezet worden om de foto’s in te kleuren en zelfs te laten bewegen. Zo kan je overleden opa opeens naar je glimlachen. De app zelf is gratis, voor alle mogelijkheden is een abonnement nodig.

Andere app-tips van deze maand:

Voortgang bijhouden

MyHeritage is bekend als platform waar je een familiestamboom kan opzetten. Daar is sinds kort een aanvullende dienst aan toegevoegd: met de app Reimagine is het mogelijk complete pagina’s van oude fotoalbums in te scannen.

Een nieuw jaar begint vaak met goede voornemens en doelen. Maar hoe maak je inzichtelijk hoe het ermee staat? Zowel voor Android- als Apple-apparaten zijn er apps die de ‘Yearly Progress’ bijhouden. Van een simpele afteller tot het daadwerkelijk vastleggen van de voortgang van doelen. Je kunt er een widget van maken en die op je scherm zetten om jezelf dagelijks met het doel te confronteren. Of om af te tellen naar de eerstvolgende vakantie.

Zoek bij Google Play of in de App Store op Yearly Progress

Vijf-minutendagboek

Het bijhouden van een dagboek heeft positieve effecten, wordt vanuit de psychologie gesteld. Zo is het dankbaarheidsdagboek in opkomst. ‘Five Minute Journal’ maakt het mogelijk om eenvoudig dagelijks positieve dingen in je leven te benoemen. Verder geeft de app een dagelijks citaat dat ook als widget op je telefoonscherm kan verschijnen en zijn er tips voor een mindful leven. De app is een initiatief van een bedrijf dat fysieke notitieboeken, dagboeken en inspiratieboeken uitbrengt.

Zoek bij Google Play of in de App Store op 5 Minute Journal

Grenzen op het werk

Kennisinstituut Movisie heeft een gratis web-app gelanceerd: ‘Grenzen op het werk’. Deze app helpt bij het herkennen en bespreken van grensoverschrijdend gedrag op de werkvloer. Hij is te gebruiken om een situatie te beoordelen. Ook krijgt de gebruiker concrete tips over hoe je het gesprek kunt aangaan. Doel is om seksueel grensoverschrijdend gedrag op de werkvloer terug te dringen en te voorkomen.

movisie.nl/tool/web-app-grenzen-op-het-werk

Wekelijks schrijf ik een app review in de MEER-bijlage van de Leeuwarder Courant en Dagblad van het Noorden. Ze worden maandelijks gebundeld op lc.nl/meer/tech en dvhn.nl/meer/tech.

Reacties

Populair op deze pagina

Personal branding met .me

Hoe zet je een ingewikkelde brief om in eenvoudige tekst? Daar is een app voor

Hoe pas je goed op jezelf? Deze en meer handige apps van deze maand