Apps van de maand november

Wekelijks schrijf ik een app review in de MEER-bijlage van de Leeuwarder Courant en Dagblad van het Noorden. Ze worden maandelijks gebundeld op lc.nl/meer/tech en dvhn.nl/meer/tech.  

Vitaliteitscoach

Bewegen, goed eten en balans in je leven. Actify van verzekeraar Zilveren Kruis combineert al deze zaken in een alles-in-1-app die ‘vitaliteitscoach’ wordt genoemd. De app is individueel, maar ook als team te gebruiken, bijvoorbeeld met collega’s. In de app zijn grotere en kleinere programma’s verwerkt om doelen op het gebied van gezondheid, ontspanning en slapen te bereiken. Je kiest steeds één doel per keer.

actify.nl

Help!

SaveMe is een app die je kan helpen bij noodsituaties en is bedacht door student Dries Vanmierlo. Hij kwam op het idee om de app te maken toen zijn eigen vriendin in een gevaarlijke situatie terechtkwam en niet wist wat ze moest doen. Met de app kun je een stil alarm sturen naar vrienden wanneer je seksueel lastig gevallen wordt. Deze vrienden zien de melding op hun telefoon en kunnen je locatie volgen. Op deze manier kunnen zij je uit de onveilige situatie redden. Vooralsnog is de app een schoolopdracht van de jonge Belg en nog niet te downloaden via de appstores.

driesvanmierlo.be/saveme

Bladeren scannen

In de herfsttijd liggen de bladeren voor het oprapen. Maar van welke boom is het blad afkomstig? Daarbij kan LeafSnap helpen. De app kan bladeren van planten, bomen en struiken identificeren. Als het om kamerplanten gaat, krijg je er ook verzorgingstips bij. Behalve aan de hand van blad kan de app ook op basis van bloemen, schors en vruchten de soort herkennen.

leafsnap.app

Beloning voor stappen

We zitten weer in de tijd van de donkere dagen en dan is het lastiger om in beweging. Mis je de intrinsieke motivatie om aan het wandelen te gaan, dan kan de Stepler-app helpen. Die geeft namelijk beloningen voor de gemaakte stappen. Die kunnen bestaan uit Bol.com-cadeaubonnen, een maand Storytel of korting bij Adidas. Na het inloggen koppel je Stepler aan een platform dat je al gebruikt om je stappen bij te houden. Je hoeft de app dus niet te gebruiken om je wandelingen te tracken. De app is van Zweedse makelij.

steplerapp.com/nl

Reacties

Populair op deze pagina

Personal branding met .me

Webnostalgie: gratis homepage

Nieuw bij Google: Local Guides