Apps van de maand september

Wekelijks schrijf ik een app review in de MEER-bijlage van de Leeuwarder Courant en Dagblad van het Noorden. Ze worden maandelijks gebundeld op lc.nl/meer/tech en dvhn.nl/meer/tech.  

Woorden stapelen

Woordspelletjes, ze blijven populair. Puzzelaars zijn nog steeds volop aan het wordfeuden en wordlen. En wie kent nog de periode dat we met z’n allen aan Ruzzle deden? Misschien wordt Words Collide de nieuwe woordpuzzelhype. De app ziet er aantrekkelijk uit, je kunt alleen spelen of met vrienden en hoe meer je speelt hoe meer opties je krijgt. Enige nadeel: het spel werkt alleen nog met Engelse woorden.

Words Collide is beschikbaar voor iPhone- en Android-toestellen.

Snel foto verbeteren

Heb je een prachtige vakantiefoto gemaakt die zich ervoor leent om in te lijsten, maar staat de horizon net een beetje scheef? Met edit.photo is het verbeteren van een foto een fluitje van een cent. Het is een gratis online tool waarmee je de belangrijkste handelingen op het gebied van beeldbewerking kunt uitvoeren. Uitsnedes maken, filter toepassen en het contrast verhogen: met een paar klikken maak je een perfecte plaat voor aan de muur.

edit.photo

Recepten bewaren en ontdekken

Onder de noemer Samsung Food heeft de bestaande receptenapp Whisk een nieuw leven gekregen. En wat voor eentje. Er zitten in de app meer dan 160.000 recepten uit allerlei keukens. De app heeft ook de mogelijkheid om recepten te bewaren door de deelknop van Samsung Food te gebruiken in de mobiele browsers. Verder kun je er de ‘meal planner’ gebruiken om voor de hele week een schema te maken aan de hand van de recepten in de app. Verder kun je je eigen recepten toevoegen of bestaande aanpassen aan je dieet. Samsung Food is ook de App Store van Apple te vinden.

samsungfood.com

Productiebaas worden

Een echte industrieel tycoon worden. Dat is het doel van de game Production Chain Tycoon. Het spel doet een beetje denken aan het oude SimCity-spel. Met strategie en goed management kun je grondstoffen verzamelen, de productie vergroten en efficiënter maken. Je begint met een kleine productielijn en probeert van daaruit je imperium op te bouwen. Met de avonden die weer sneller donker zijn een fijne uitdaging.

De game is beschikbaar voor iOS (App Store) en Android (Google Play)

Veilige id-kopie

Je kunt niet voorzichtig genoeg zijn met het delen van je identiteitsgegevens. Daarom is het gebruik van de KopieID-app een must. Die zorgt ervoor dat gegevens van je paspoort of rijbewijs worden doorgestreept die organisaties niet nodig hebben of niet mogen verwerken. Dit zijn bijvoorbeeld het burgerservicenummer (BSN), je pasfoto of handtekening. De app bestaat al jaren en heeft sinds zijn bestaan ook de nodige vernieuwingen ondergaan.

bit.ly/kopie-id

Reacties

Populair op deze pagina

Personal branding met .me

Webnostalgie: gratis homepage

Nieuw bij Google: Local Guides