Apps van de maand juni & juli

Wekelijks schrijf ik een app review in de MEER-bijlage van de Leeuwarder Courant en Dagblad van het Noorden. Ze worden maandelijks gebundeld op lc.nl/meer/tech en dvhn.nl/meer/tech.  

Gezondheidsgegevens bijhouden

Wat doe je met alle gegevens op je smartphone als je daarop gezondheidsapps hebt staan en er ook nog van sport-apps zoals Fitbit of een smartwatch data binnenkomen? Speciaal voor deze berg aan informatie die over en weer vaak ook aan elkaar gekoppeld zijn, is er voor Android-gebruikers de Health Connect-app. Daarin kun je zien welke apps toegang hebben en met elkaar uitwisselen.

health.google/health-connect-android

Alternatief podcastpodium

De regelmatige luisteraar van podcasts heeft meestal een vaste plek om ze te af te spelen en nieuwe afleveringen te vinden. De bekende platforms zijn Spotify, Apple Podcasts of de standaard-app van Google. Daarnaast zijn er nog veel meer podcast-apps, waarvan Pocket Casts een van de populairste is. De app onderscheid zich door gebruikersvriendelijkheid, handige filteropties en een Discover-functie om nieuwe series te ontdekken. Verder werkt Pocket Casts samen met Sonos, Alexa en de Apple Watch.

pocketcasts.com

Thuis sporten met een beperking

De Uniek Sporten fitness-app is een initiatief van het Fonds Gehandicaptensport werd gelanceerd. De app moet ervoor zorgen dat de 1,7 miljoen mensen met een beperking die veelal te inactief zijn, meer gaan bewegen. De app biedt zo’n 4000 oefeningen, video’s, trainingsschema’s en voedingsprogramma’s. Met de community-functie kunnen gebruikers met anderen in contact komen, waardoor eenzaamheid minder kans krijgt. Nike Boor, directeur Fonds Gehandicaptensport: „Thuis word je niet afgeleid en kun je je volledig op je voortgang focussen. Gesterkt door die positieve ervaring kunnen mensen misschien de stap naar een fitnessclub of vereniging zetten.”

unieksporten.nl/thuis

Kijk- en luisterlijst

Je wordt vrijwel dagelijks overstelpt met suggesties voor series, films, boeken, muziek, games en podcasts. Hoe onthoud je dat allemaal? De app Sofa is je vriend. Daarin maak je lijsten van alles wat je vanaf de bank wilt zien, horen of lezen. Je kunt ze nadien afvinken, waardoor ook een mooi geschiedenisoverzicht ontstaat. Verder is het mogelijk de lijstjes te delen met vrienden en familie, zodat je gezamenlijk overzichten kunt maken.

www.sofahq.com

Flexibel schetsen

Voor creatieve mensen is een schetsboek onontbeerlijk, en ook dat is steeds vaker in digitale vorm. Concepts is een app die digitaal ontwerpen mogelijk maakt. Een ‘sketchbook on steroids’ omschrijft de tool zichzelf. De gratis versie heeft allerlei tekengerei, kan met lagen werken en geeft veel creatieve vrijheid. Dat kan in de gratis basisversie zonder registratie of account.

concepts.app/en

Abonnementen bijhouden

Bobby is een app waarmee je kunt bijhouden welke abonnementen op (online) diensten je hebt lopen. Je kunt er vijf gratis invoeren. Zijn het er meer dan gaat ook Bobby geld kosten. De app geeft aan hoeveel het abonnement kost en wanneer het bedrag wordt afschreven. Daar kun je ook meldingen van krijgen. Bobby is vooralsnog alleen als iPhone-app beschikbaar.

bobbyapp.co

Reacties

Populair op deze pagina

Person of the Year

Nieuw bij Google: Local Guides

Webnostalgie: gratis homepage