Apps van de maand mei

Wekelijks schrijf ik een app review in de MEER-bijlage van de Leeuwarder Courant en Dagblad van het Noorden. Ze worden maandelijks gebundeld op lc.nl/meer/tech en dvhn.nl/meer/tech. 

Gewoontes aanleren

Niets is moeilijker dan een nieuwe gewoonte aanleveren. Meer water drinken, minder alcohol consumeren of één keer per dag iemand helpen. De app lvlup helpt om dergelijke doelen te halen door bewezen methodes uit de gedragswetenschap toe te passen en er een spelelement aan toe te voegen. In een dagboek hou je je humeur en voortgang bij. De app houdt je op de hooge met statistieken en geeft je beloningen.

lvlup.app

Gezonde pc

Hoewel we steeds meer doen via de smartphone en tablets, zijn in de meeste huishoudens ook nog laptops en computers in gebruik. Voor apparaten die zijn uitgerust met Windows, het besturingssysteem van Microsoft, is er nu een schoonmaak-app. Een interessant programma voor wie ervan houdt om onder de motorkap van de computer te kijken en een beetje te sleutelen. De PC Manager helpt het apparaat gezond te houden met een anti-viruscontrole, hij geeft inzicht in opslag en geheugengebruik en biedt hulpmiddelen om het apparaat sneller te maken.

https://pcmanager-en.microsoft.com

Duurzaam eten en koken

Fork Ranger is een platform dat klimaatwetenschap omzet naar verhalen en recepten. Zo kun je met de keuzes in je dagelijks eten de klimaatverandering beïnvloeden. ,,Het is een heerlijke en goedkope oplossing die we elke dag in praktijk kunnen brengen. We gaan groente omarmen en vlees gebruiken als luxe artikel voor in het weekend’’, schrijven de makers. In de app staan makkelijke recepten waarbij de bereidingswijze stap voor stap wordt uitgelegd., de mogelijkheid om de ingrediënten aan een boodschappenlijst toe te voegen en quizzen. De app is er vooralsnog voor iPhone.

Zoek in de App Store op Fork Ranger of ga naar forkranger.com/nl/download-app

Alles-in-1 voor onderweg

De ANWB heeft onlangs zijn Onderweg-app vernieuwd. Daarin komt alles samen met vervoer te maken heeft: navigeren, mobiel parkeren, laadpalen en tankstations zoeken inclusief actuele brandstofprijzen. Het zou natuurlijk geen ANWB-app zijn zonder dat je ook pech kunt melden bij de Wegenwacht. In de oude versie waren de file-alerts het populairst en die hebben een prominentere plek in de nieuwe versie gekregen. Veelgebruikte routes kun je opslaan (van huis naar werk), zodat je daar standaard filemeldingen over krijgt.

Zoek in de App Store of bij Google Play op ANWB Onderweg

Reacties

Populair op deze pagina

Personal branding met .me

Hoe zet je een ingewikkelde brief om in eenvoudige tekst? Daar is een app voor