Apps van de maand februari

Wekelijks schrijf ik een app review in de MEER-bijlage van de Leeuwarder Courant en Dagblad van het Noorden. Ze worden maandelijks gebundeld op lc.nl/meer/tech en dvhn.nl/meer/tech.

Ontdekkingswandeling

Wie regelmatig een ommetje alleen, samen of met de hond doet, komt uiteindelijk vaak op hetzelfde rondje uit. Met de app RandomWalking kun je dit patroon doorbreken. Een pijl in de app geeft de richting aan die je gaat volgen. Als er onderweg bijzondere dingen te zien zijn, krijg je daar een melding van. Je kiest voor een wandeling van 5, 15 of 30 minuten. De app heeft als doel de aandacht weer bij het ontdekken van de omgeving te krijgen in plaats van alle aandacht bijhet volgen van een route. RandomWalking is beschikbaar in het Engels, Frans en Italiaans.

randomwalkingapp.com

Sterrenhemel

Wat is er vanavond aan de hemel te zien, wanneer komt het internationale ruimte station ISS voorbij en hoe staan de planeten? Allemaal zaken die je te te weten kunt komen via Sky Tonight, een astronomische app om de hemel te verkennen. Ook maanstanden en het beste moment om sterren te kijken worden in de app vermeld. De nieuwe app is nadat hij uitkwam met lovende recensies onthaald en heeft in de App Store een toepasselijke 5-sterrenbeoordeling.

Zoek op Sky Tonight bij Google Play of in de App Store

Link in bio

Hoeveel ontwikkelingen er ook zijn tot de dag van vandaag blijft het onmogelijk om een aanklikbaar linkje bij een Instagram-update te plaatsen. Daarom is de hashtag ‘linkinbio’ een van de meest gebruikte op het sociale medium: je verwijst dan naar de hoofdpagina van je profiel omdat daar wel één link kan staan. Maak je dan gebruik van Linktree dan kun je zelfs meerdere verwijzingen aanmaken. Dat kan zowel via de website als de app die Linktree zowel voor iPhone als Android heeft.

https://linktr.ee

Handig voor Android

Het gebeurt nog altijd dat apps alleen voor Apple-apparaten of Android-toestellen beschikbaar zijn. Splend heeft zelfs een hele reeks handige toepassingen, louter voor de Samsungs en andere niet-iOS devices . De overeenkomst is dat ze heel functioneel en bruikbaar zijn, zoals een notitieblok, geluidsmeter en eentje voor het maken van screenshots. Veel toepassingen zitten standaard op de smartphone, maar een alternatieve versie kan soms fijner in gebruik zijn.

splendapps.com/apps

Reacties

Populair op deze pagina

Person of the Year

Nieuw bij Google: Local Guides

Webnostalgie: gratis homepage