Apps van de maand juni en juli

Apps die het leven makkelijker, mooier of leuker maken. Ze verschijnen wekelijks in Meer magazine, en maandelijks online. De apps van de maand juni en juli.

Verkeersgame

De ANWB heeft een app gelanceerd waarmee kinderen al gamend hun verkeersinzicht kunnen vergroten aan de hand van de belangrijkste verkeersthema’s. Maar ken je zelf nog wel alle regels? Volwassenen krijgen daarom ook tips van Streetwise om hun kennis op te frissen en tools om kinderen beter te helpen. Verder zijn er bonusopdrachten die samen gespeeld kunnen worden. Bijvoorbeeld door samen op pad te gaan in je eigen buurt, een fietscheck te doen of door te speuren naar verkeersborden.

Download bij Google Play of in de App Store

Recreatieve routes

Fietsers, wandelaars, hardlopers, en wielrenners: iedereen die van actief zijn en buiten houdt, kan aan de slag met de in Duitsland ontwikkelde app Komoot. Je kunt er je favoriete routes vastleggen, nieuwe tochten of ritten vinden en ermee navigeren. De app lijkt gestaag aan polariteit te winnen en gebruikt ook bekende sporters om routes te delen. Voor uitgebreidere routekaarten moet (eenmalig) betaald worden. De app heeft wereldwijd routes en kan ook offline gebruikt worden.

komoot.com

Van deur tot deur

Alweer een reisapp. Ditmaal Glimble die in reclamevideo’s wordt aangeprezen door zanger/rapper Snelle. Het is een initiatief van Arriva en verzorgt reisplanning van deur tot deur met zowel openbaar vervoer als via deelvoertuigen zoals GO Sharing en Greenwheels. Tickets zijn direct te koop in de app. Tot 1 augustus krijg je 10 procent korting in daluren en weekenden.

glimble.nl

Nieuwe schil

De tip van deze week is er eentje voor echte techies die er van houden om te knutselen met hun Android-smartphone. Zij zullen er niet voor terugdeinzen om een alternatief besturingssysteem op hun toestel te zetten. Dat kan sinds een tijdje de bètaversie van Nothing OS zijn, een nieuwe schil voor het toestel. Het systeem is afkomstig van het Londense techbedrijf Nothing dat al oortjes op de markt heeft gebracht, maar ook met een smartphone zou gaan komen.

https://nothing.tech

Beter slapen

Er verschijnen steeds vaker verhalen die de gezondheidswaarde van slaap beschrijven. Een geslaagde nachtrust is goed voor het algeheel welbevinden. Tegelijkertijd hebben veel mensen moeite met hun slaap. De app Betttersleep helpt om te ontspannen, sneller in slaap te vallen en dieper te slapen. Ook verzorgt de app met rustgevende muziek ontspanning en ondersteuning bij meditatie.

bettersleep.com

Geld checken

Hoewel er steeds minder met contant geld wordt betaald, zijn er de nodige biljetten in omloop. Onder het papieren geld bevinden zich ook vervalsingen. De Nederlandsche Bank (DNB) heeft een app uitgebracht die het makkelijk maakt eurobiljetten te controleren op echtheid. Hij werkt als volgt: je legt het bankbiljet plat neer en houd je je smartphone erboven. Vervolgens scant de app het biljet met behulp van de camera en controleert dit automatisch. In Nederland zijn vorig jaar 26.100 valse eurobiljetten aangetroffen.

Download bij Google Play of in de App Store

Reacties

Populair op deze pagina

Personal branding met .me

Webnostalgie: gratis homepage

Nieuw bij Google: Local Guides