Opeens was hij daar: een nieuwe versie van Microsoft-browser Edge (en hij is sterk verbeterd)

Microsoft is gestart met de uitrol van de op Chromium gebaseerde versie van de webbrowser Edge onder Windows 10-gebruikers. Het programma zelf downloaden kan ook. Als je de update binnen hebt, is dat snel duidelijk: de browser heeft een nieuw, fris icoon gekregen.
,,Als je de browser downloadt, wordt de oudere versie van Microsoft Edge vervangen op Windows 10-pc's. Met snelheid, prestaties, beste compatibiliteit in zijn klasse voor websites en extensies, en ingebouwde privacy- en beveiligingsfuncties, is dit de enige browser die je ooit nodig hebt.''
Aldus de wervende tekst op de support-site van Microsoft. Deze vernieuwde Edge-browser krijgt de Windows 10-gebruiker automatisch als update geïnstalleerd.

Waar in het verleden Internet Explorer de heersende browser was als opvolger van pionier Netscape verloor het programma terrein aan Chrome van Google, zeker in Nederland. Daarna volgde de opmars van Safari door de opkomst van de mobiele devices van Apple. De markt was in 2019 als volgt verdeeld:


De nieuwe Edge heeft veel weg van Chrome, maar alle zoekinstellingen verwijzen vanzelfsprekend naar Bing, Microsofts eigen zoekmachine. Wie zijn mail via Outlook leest, gebruik maakt van de OneDrive-cloudopslag en de Office-programma's gaat veel plezier hebben van de verbeterde Edge. Hij heeft dan alles onder handbereik. De Google-gebruiker zal vasthouden aan zijn vertrouwde Chrome en een Apple-liefhebber zal niet snel van zijn Safari te halen zijn.

Meer achtergronden lees je op: https://www.want.nl/microsoft-edge-aanval-google-chrome-nieuwe-functie/

Een beschrijving van alle functies vind je op: https://microsoftedgewelcome.microsoft.com/nl-nl/

Reacties

Populair op deze pagina

Nog meer goede Spotify lijsten

Hemelvaartsdag in het buitenland