Lifehacking: duurzaam notities maken

Hoe handig notitie-apps ook zijn, soms wil je gewoon echt schrijven of schetsen. Als je dit op een duurzame manier wilt doen, zijn er notitieboeken die herbruikbaar zijn omdat je de pagina's kunt schoonvegen.

Zelf kocht ik Bambook, maar er zijn heel veel varianten van. Omdat ik geen koopadvies wil geven, vind je onderaan deze post een opsomming van allerlei andere aanbieders.
Dit is wat ik schreef als testimonial na de aanschaf van mijn laatste notitieblok dat daarmee ook en planner is geworden en vooral een handige, dagelijkse to do-wegwerker:

Sinds een week werk ik nu dagelijks met mijn Bambook en ik moet eigenlijk heel erg huilen. Omdat ik er zo tevreden over ben. Mijn hele leven ben liefhebber van allerlei vormen van ingebonden papier: kranten, boeken, agenda's en notitieschriften. Eerst bleek dat vooral op vakantie een ebook-reader veel beter in de koffer past dan gedrukte exemplaren, een digitale agenda die overal synchroniseert is ook al jaren handiger dan eentje op papier en nieuws consumeer ik overwegend online. En nu hebben jullie mijn laatste papieren hobby afgenomen: het schrijfboek. Maar ik ben er heel blij mee, want werken met Bambook is veel efficiënter en duurzamer.

Onlangs kreeg ik een mailing dat er nieuwe versie is uitgekomen - het do-book - met speciale herbruikbare pagina's voor maand-, week- en dagplanning gecombineerd met to do-lijsten. Ook zijn er gestipte, geblokte en gelinieerde pagina's verkrijgbaar. Je kunt de de inhoud van je boekje zelf samenstellen. 

Inmiddels ben ik al meer dan een maand gelukkig gebruiker en wis ik dagelijks pagina's uit met afgehandelde zaken. Dat geeft een heerlijk opgeruimd gevoel. 

Tot slot zoals beloofd de andere aanbieders:

Reacties

  1. Leuk artikel! Correctbook zit bij Jesse in het pand (https://www.jessevandoren.com). Hoor er altijd mooie verhalen over. Allebei zijn het mooie ambitieuze ondernemers.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populair op deze pagina

Personal branding met .me

Hoe zet je een ingewikkelde brief om in eenvoudige tekst? Daar is een app voor

Hoe pas je goed op jezelf? Deze en meer handige apps van deze maand