Lifehacking: Getting things done met to-do tools

Lijstjes. Ik ben er gek om. Om te lezen, om te volgen, maar vooral om voor mezelf zaken te ordenen. Boodschappen, huiselijke taakjes en vooral de zakelijke to-do's. En daar zijn natuurlijk apps voor. Voor mij is het van belang dat ik de tool overal kan benaderen: app, desktop, mobiel en tablet. Een mooie integratie met bijvoorbeeld Gmail is een bonus. En dat alles met als doel: Getting Things Done!

De volgende tools heb ik in een langer of korter verleden gebruikt:Remember The Milk

Een al zeer lang bestaande to-do-app met veel mogelijkheden. Met de gratis versie kun je al volop uit de voeten. Heeft standaard Gmail- en Google Calender-integratie.
rememberthemilk.com

Google Tasks

Vanzelfsprekend een volledig Google/Gmail-integratie, want Tasks is van Google. Daarnaast ook een app (ook voor iOS).
Extensie in Google Chrome

Todoist

Todoist is een goed werkende app en vooral ook een fraaie webomgeving. Het pro account biedt als voordeel dat je omschrijvingen aan je taak kan toevoegen. Voor simpele lijstjes die je snel met drag & drop wil ordenen, kun je Todoist goed gebruiken.

Wunderlist

Ooit een Duitse start-up met een prima platform. Later overgenomen door Microsoft die de tool zou integreren en later toch weer niet. Microsoft heeft nu een preview versie van zijn eigen to-do tool gelanceerd. De toekomst van Wunderlist als app en site is ongewis.

And the winner is...

En wat gebruik ik zelf? Zakelijk de integratie van Google Tasks in Gmail en Tasks als app op mijn werktelefoon. Privé is de keuze gevallen op Todoist als app en webomgeving (op basis van een export uit Wunderlist ;-)

Reacties

Populair op deze pagina

Personal branding met .me

Hoe zet je een ingewikkelde brief om in eenvoudige tekst? Daar is een app voor

Hoe pas je goed op jezelf? Deze en meer handige apps van deze maand