Mooi einde van het televisiejaar


Terwijl iedereen aan het binch-watchen is bij Netflix, heeft de publieke omroep een fraai einde weten te breien aan 2016 met gedegen en relevante docu- en dramaseries en vermakelijke musical-tv. Voor wie ze heeft gemist een overzicht van deze series: de EO-serie Als de dijken breken, De zaak Menten, de documentaire-reeks Schuldig (Humanistisch Verbond) en de vrolijke KRONCRV-serie Petticoat.

De zaak-Menten


Mooi voor wie het zich kan herinneren en een historisch document voor alle generaties erna, dat is de driedelige verfilming van een van de grootste doofpotaffaire uit de Nederlandse geschiedenis.

Terug te kijken via NLziet (inlog en abonnement nodig)


Als de dijken breken


Wat als. Het scenario: een watersnoodramp die zijn weerga niet kent in deze tijd. Wat blijft er van het land over? Indringende beelden, persoonlijk drama, maar ook de dilemma's waarvoor politici komen te staan.

Nog te zien via Gemist

Schuldig


De veelgeprezen docu-serie over bewoners met schulden in de Amsterdamse Vogelbuurt. De hoofdrolspelers worden vanaf de eerste minuut 'huisvrienden'.

Nog te zien via Gemist

Petticoat


Het luchtigste voor het laatst. Vrolijke musical-serie over een Gronings meisje dat zangeres wil worden met een mooi tijdsbeeld van de samenleving in de jaren vijftig. De pakkende liedjes die in het verhaal verweven zijn, zijn geschreven door Henny Vrienten.

Nog te zien via Gemist
Reacties

Populair op deze pagina

Personal branding met .me

Webnostalgie: gratis homepage

Nieuw bij Google: Local Guides