Instagram Stories: Snapchat voor ouderen

Daar was dan opeens Instagram Stories, meer dan een update voor de populaire app was niet nodig. En direct gratis publiciteit, want de naam Stories was natuurlijk regelrecht afgekeken van Snapchat die al langer een stories-functionaliteit. En dat verhalen na 24 uur verdwijnen: dat is toch gewoon Snapchat? Dat was ook de strekking van een van de eerste stories die ik kreeg van iemand die blijkbaar helemaal into Snapchat is.

Ook de Volkskrant schreef hierover: is deze schaamteloze kopie gek of geniaal? Ik neig naar het laatste, omdat Snapchat voor veel social media-gebruikers en dan met name die van boven de 25 een platform is dat ze overslaan. We snappen de app niet, vinden het raar dat je verhalen niet kan bewaren en opslaan en het is alweer iets wat je moet bijhouden en je moet al zoveel.

Toch is het makkelijk delen van een videoverhaaltje best een handige functie en laat die functionaliteit veel makkelijker te bedienen zijn in Instagram. Of zoals Emerce schreef: Drie interface elementen die Instagram Stories beter doet dan Snapchat Stories. Natuurlijk is het de bedoeling dat Snapchat niet makkelijk te gebruiken is: dit is de app die jij hebt en je ouders niet snappen.

Nog een laatste verwijzing: De vier grote verschillen tussen Instagram Stories en Snapchat (op Dutchcowboys.nl).

Reacties

Populaire posts van deze blog

30e Noordelijk Film Festival

iPod, iTunes en ik

20 jaar weblog: een dag niet geblogd was een dag niet geleefd