Column: Heerlijk en meesterlijk

Steeds vaker betrap ik mezelf erop dat ik een Omroep MAX-programma aan het kijken ben. En dat terwijl ik nog ruim voor mijn pensionering zit.

Dat begint bij thuiskomst na een intensieve werkdag met 'Tijd voor MAX'. Gezellig gekeuvel aan tafel, kloppende gardes in de studiokeuken en het kwisje 'Raad waar die staat'. Alsof 12345678910eke nooit is weggeweest.

's Avond gaan we op zoek naar droomhuizen in het buitenland, trekken we door Europa met de caravan of bezoeken en beoordelen we bed&breakfasts.

Maar het allerbeste MAX-programma is te zien op donderdagavond, prime time. 'Heer en meester' is een klassieke whodunit met Daan Schuurmans als de sjieke privé-detective Valentijn Rixtus Bentinck. Een rol die op zijn lijf geschreven is.

Gooi een fikse dosis The Saint, een vleug Midsomer Murders en een snufje Magnum in een blender. Heerlijk!

Alles klopt aan de serie: de locaties en rekwisieten (prachtige landhuizen, kleding en auto's), de acteurs, Hotel Des Indes waar Bentinck woont als vaste waarde, de karakters die allemaal typetjes zijn, vaste uitdrukkingen in elke aflevering ('Elke dag is Valentijnsdag' ). Het zijn alle trucjes uit het scenario schrijven voor dummies-boek, maar dan goed uitgevoerd en met een vette knipoog.

Tot slot het allermooist - en dan hou ik op - is de leader:Meesterlijk!

Reacties

Populair op deze pagina

Nieuw bij Google: Local Guides

Mannenbrandstof