Alles onder een knop

Internet rukt op in de woning. Veel mensen hebben al een slimme thermostaat, hebben hun tv verbonden met internet en bedienen hun verlichting via een app. Daarmee is het Huis van Toekomst, opgericht in 1989 en inmiddels omgebouwd tot feestlocatie, werkelijkheid geworden. En het einde van de ontwikkeling van het 'Internet der dingen' is voorlopig nog niet in zicht.

Wat dacht je van deze: een elektrische tandenborstel die in verbinding staat met een app die bijhoudt hoe vaak en hoe lang je poetst en of je te veel druk uitoefent. Daar is niets aan verzonnen, hij bestaat: http://www.oralb.nl/nl-NL/oral-b-smart-series-elektrische-tandenborstel. Of: weten waar je auto staat, welke routes je rijdt, hoeveel je verbruikt en zien wanneer onderhoud is vereist? Ook dat kan: http://www.volkswagen.nl/mijnvolkswagen.

Verschillende termen worden gebruikt als het gaat om toepassing van technologie in het dagelijks leven: domotica, the internet of things en connected life.

Allerlei praktische toepassingen van het koppelen van internet aan apparaten vind je bij IFTTT, zoals de lampen automatisch inschakelen als het gaat schemeren. Meer voorbeelden op:
https://ifttt.com/recipes/collections/167-recipes-for-the-home.

Nu maar hopen dat het internet nooit meer uitvalt en dat de dingen onderling geen ruzie met elkaar krijgen.


Bekijk een grotere versie van deze afbeelding

Reacties

Populair op deze pagina

Personal branding met .me

Webnostalgie: gratis homepage

Nieuw bij Google: Local Guides