CSI Cyber: alles wat je dacht dat kon en nog erger

Sinds een aantal weken is CSI:Cyber, het nieuwste filiaal van de CSI-reeks, te zien bij RTL4. Een beetje geek prikt door de met tech-taal doorspekte dialogen heen. Het moet natuurlijk allemaal wel een beetje interessant lijken. Maar ik kan me voorstellen dat voor veel kijkers het gepraat over deep web, backdoors, Trojaanse paarden en IP-adressen juist afstotend werkt.

Het lijkt erop dat de serie minder succesvol is dan de voorgangers, maar dat kan ook zijn omdat na Las Vegas, Miami, New York en UK de CSI-formule wat sleets raakt.

De voorbeelden van heel realistische en praktisch toegepaste cybercrime die in elke aflevering van Cyber centraal staan, zijn afschrikwekkend. Het zijn de scenario's waarvan je niet wilt weten dat ze mogelijk zijn: een gehackte babyfoon, achtbaan en metrosysteem. Een printer die op afstand in brand gezet kan worden. En een heftig voorbeeld van cyberpesten. Je zou na het kijken van een aantal afleveringen geen toetsenbord en touch screen meer willen aanraken. Nog niet overtuigd? Lees dit bericht maar eens.

Aan het hoofd van het CSI-team staat een overtuigende Patricia Arquette, die voor haar politiecarrière een psychologiepraktijk waarvan de patiëntendossiers werden gehackt.

De Nederlandse kijker zit momenteel halverwege het eerste seizoen. In de Verenigde Staten is het tweede seizoen al gaande. Net als bij elke CSI gaan de begintitels vergezeld van een nummer van The Who:


Officiële website CBS: http://www.cbs.com/shows/csi-cyber
Reacties

Populair op deze pagina

Personal branding met .me

Webnostalgie: gratis homepage

Nieuw bij Google: Local Guides