Een dag met Apple Watch

Sinds half augustus 2015 draag ik een op het eerste oog vrij onopvallend zwart klokje om mijn linkerpols. Het scherm is helemaal zwart. Pas als ik mijn pols optil en draai licht het scherm op. Voilà, de Apple Watch komt tot leven.

Wat doet een smartwatch als de Apple Watch met je dagelijks leven? Je staat er mee op en je gaat er mee naar bed. Tussen die twee momenten in heeft het horloge voor mij - naast het feit dat ik kan zien hoe laat het is - een aantal pluspunten ten opzichte van een niet-slim klokje.

Handsfree bellen

Het is een fluitje van een cent om een telefoongesprek aan te nemen en af te handelen via het horloge. Je bent verstaanbaar terwijl je je handen vrij hebt. De iPhone moet wel in de buurt zijn om telefoontjes binnen te krijgen op de watch.

Notificaties

Voor notificaties van verschillende apps hoef ik niet naar mij telefoon te grijpen. Het risico is dat je op je watch te veel meldingen krijgt. Het is aan de gebruiker om via de Watch app op de iPhone in te stellen welke apps je overhevelt naar de Watch en van welke diensten je notificaties wilt ontvangen.

Bewust van beweging

Het sport-model dat ik draag, houdt in de vorm van ringen gekoppeld aan een doel je dagelijkse prestaties bij op het gebied van calorieverbranding, trainen en staan. De functionaliteit is simpel en zeker geen vervanging voor een goede sportapp als Strava, Runkeeper of Runtastic. Toch wordt het elke dag weer een sport om de ringen gevuld te krijgen. Ik fiets tegenwoordig om of loop een extra rondje om mijn dagelijks doel te halen.

Variatie en personalisatie

Sinds de update naar Watch OS2 is het mogelijk om een fotoalbum en foto's in te stellen als 'watch face'. Daarmee kun je elke dag een ander klokje dragen. Ook de andere wijzerplaten bieden allerlei mogelijkheden tot personalisatie door het toevoegen van handige widgets.

Sporten

Het is voor mij de vraag of Apple Watch mijn sporthorloge kan vervangen. Zoals eerder beschreven is de activiteiten-app van Apple zelf veel te beperkt om sportprestaties vast te leggen (geen locatiedata, geen hartslag-analyse). Daarmee ben je min of meer veroordeeld om met iPhone én Watch te lopen. Sinds de OS2-update kunnen apps onafhankelijk van de iPhone op het horloge draaien. Runtastic doet dat inmiddels al. Een voordeel is wel dat je niet langer een hartslagband hoeft te dragen, want de watch heeft een ingebouwde harslagsensor. Voor het registreren van de activiteit zelf moet de iPhone nog wel binnen bereik blijven.

Reacties

Populair op deze pagina

Personal branding met .me

Hoe zet je een ingewikkelde brief om in eenvoudige tekst? Daar is een app voor