Vijf vragen over Windows 10

Windows 10 is de nieuwste versie van het besturingssysteem van Microsoft. Na een minder positief ontvangen versie 8 moet 10 het softwarebedrijf weer een opkikker geven. Windows 10 is niet alleen de motor voor pc's, maar ook tablets, smartphones en Microsofts spelcomputer Xbox. Voor veel gebruikers zal de software gratis zijn.

Wanneer verschijnt Windows 10?

Windows 10 komt uit op 29 juli voor pc's en tablets. Daarna volgt een versie voor smartphones.

Hoeveel kost Windows 10?

Dat is het goede nieuws, namelijk niets. Althans, gebruikers van Windows 7 en 8 kunnen gratis upgraden naar Windows 10 in het eerste jaar nadat de nieuwe editie op de markt is gekomen. Hoeveel het systeem daarna gaat kosten, is nog niet bekend. Wie Windows 10 koopt krijgt sowieso een gratis update naar 10.1.Waarom verschijnt er na Windows 8 geen Windows 9?

De eerste, leukste reden is omdat 9 in Japan een ongeluksgetal is. De tweede, technische en waarschijnlijk echte reden is omdat het getal 9 in de broncode conflicten zou kunnen geven met de eerder verschenen versies Windows 95 en 98.


Wat is er anders in Windows 10?

,,Het is het Windows dat je kent, alleen beter.'' Met deze slogan presenteert Microsoft zelf het besturingssysteem. In de praktijk komt dat neer op een persoonlijker systeem (een digitale assistent) dat gericht is op multitasking en een frissere vormgeving. En ja, net als na de update van 8 naar 8.1 is er weer een startmenu, maar wel in een nieuw jasje.

Lees ook de Windows 10 Story


Kan ik Windows 10 ook uitproberen alvorens het systeem te installeren?

Ja, dat kan. Bijvoorbeeld door gebruikmaken van Virtualbox. Een stap-voor-stap (Engelstalige) uitleg vind je hier.

Meer informatie:

https://www.microsoft.com/nl-nl/windows/windows-10-upgrade

Reacties

Populair op deze pagina

Personal branding met .me

Webnostalgie: gratis homepage

Nieuw bij Google: Local Guides