Websites in het nieuw

Het lijkt wel of alle mediabedrijven tegelijkertijd bezig zijn met de lancering van nieuwe websites. Maar als het goed is, ben en blijf je altijd aan het sleutelen. Of zoals wel wordt gezegd: een goede site is altijd beta.

NOS

Deze week ging de nieuwe website van de NOS live. ,,een simpelere navigatie, waarbij het nieuws centraal staat'', staat in de uitleg op het weblog nieuwe media. De vormgeving sluit aan bij wat je van hedendaagse sites verwacht: veel en groot beeld, simpel, plat en toonbaar op elk type apparaat, omdat de pagina zich daarop aanpast. Dat laatste wordt responsive webdesign genoemd.

Volkskrant

Dezelfde uitgangspunten zie je ook terug op de nieuwe website van de Volkskrant, die al wat langer in de lucht is. Bij de vernieuwing van de krantensite is ook meegenomen dat lezers zelf de site naar hun hand kunnen zetten door ervoor te kiezen bepaalde onderwerpen en auteurs te volgen.

NU.nl

Minder schokkend was de recente vernieuwing van NU.nl: de site bleef trouw aan de bestaande opzet met veel headlines op de voorpagina en een navigatie aan de linkerkant van het scherm. Terwijl de meeste sites kiezen voor een vormgeving die horizontaal is georiënteerd, blijft NU.nl vasthouden aan een verticale opzet.

Trends

Wat zijn eigenlijk de trends in webdesign? Frankwatching zette ze voor 2015 alvast op een rijtje. De conclusie luidt: ,,Woeste uitspattingen zijn ongewenst. We houden het kalm en volwassen. 2015 wordt jaar van duurzame verfijning en gestage groei.''

Reacties

Populair op deze pagina

Personal branding met .me

Hoe zet je een ingewikkelde brief om in eenvoudige tekst? Daar is een app voor