Telegram de nieuwe Whatsapp?

Grote consternatie deze week toen bekend werd dat Facebook berichtendienst Whatsapp overneemt. Het gigantische overnamebedrag spreekt tot de verbeelding (13,8 miljard euro), maar er was ook irritatie over de macht van een reus die weer een dienst opslokt. Deze reactie is vergelijkbaar met die ten tijde van de overname van Instagram door Facebook. Zie mij eerdere posting hierover: 'Er was eens een app'.

Net als toen keert een grote groep gebruikers de overgenomen app de rug toe en stapt over op een alternatief. Het toeval wil dat er op 12 februari een nieuwe berichtenservice in de app stores verscheen: Telegram Messenger. De makers beloven dienst die voor altijd reclame- en abonnementsvrij blijft en bovendien rekening houdt met de privacy van de gebruiker. De dienst is bovendien te gebruiken op alle apparaten, zoals de laptop.

Telegram ging even plat door de toestroom van al die nieuwe gebruikers, maar de dienst lijkt nu weer goed te functioneren. De app staat met stip op de eerste plek in de app store. Is Telegram inderdaad de opvolger van Whatsapp? Op dit moment heb ik 13 contacten die zijn aangemeld bij Telegram. Welke kant beweegt de spreeuwenwolk op? De tijd zal het leren.

Meer hierover:


Reacties

Populair op deze pagina

Personal branding met .me

Webnostalgie: gratis homepage

Nieuw bij Google: Local Guides