Sporten met apps

Hoe deden die oude Grieken dat, de marathon lopen zonder GPS, hartslagmeter en muziek in de oren? Een beetje hardloper en fietser is ook gadgetfreak, want er zijn gewoon te veel leuke spullen die alles in kaart brengen over je loop- of fietsrondje. Het makkelijkst is om een app op je smartphone te zetten. Bij lange afstanden is daarbij wel het risico dat de app je accu leegtrekt en het niet de complete route volhoudt. Dat gebeurde mij tijdens de Fietselfstedentocht (240 kilometer). Stel dat er wat gebeurt onderweg, dan zou je het toestel moeten kunnen gebruiken waarvoor hij in de eerste plaats is bedoeld: bellen.

Fietsen

De apps die ik heb gebruikt tijdens lopen en fietsen en waar ik goede ervaringen mee heb, zijn RunKeeper en Endomondo. Echte fietsers schijnen Strava te gebruiken, vooral om dat je per traject uitdagingen met anderen aangaat. Strava is zeer verslavend. Oud-profrenner schrijft er hier over. Meer fietsapps staan op http://www.iphoneclub.nl/251389/applijst-iphone-apps-bij-het-fietsen.

Hardlopen

Looptijden.nl heeft een gratis, Nederlandstalige app voor iOS, Android én Windows Phone. Een andere hardloop-app die ik regelmatig in mijn timeline zie verschijnen is Runtastic die voor alle platformen, inclusief Blackberry beschikbaar is. En dan zijn er nog de gadgets van Nike. Je kunt ze linken aan een app, maar hij is ook zonder de 'hardware' van het sportmerk te gebruiken.

Genoeg apps om niet stil te blijven zitten.

Suggesties om aan dit overzichtje toe te voegen? Laat het weten!

Reacties

Populair op deze pagina

Personal branding met .me

Webnostalgie: gratis homepage

Nieuw bij Google: Local Guides