On demand

Een gids pakken, een interessant programma uitzoeken en op het goede moment afstemmen op het juiste kanaal. Deze manier van televisie kijken, loopt op zijn laatste benen. Hoewel dat wel een stel  is dat nog best een tijdje meekan.

De alternatieven zijn legio: Uitzending Gemist, Kijk.nl, RTL XL van de omroepen en hun toekomstige gezamenlijke dienst NLziet, vod-aanbieders als Netflix en on demand kanalen via de kabelaars en telecomaanbieders, zoals Ziggo On Demand en Videoland On Demand. Een app als WappZapp verzamelt online tv en probeert wat orde in de chaos van het grote aanbod aan te brengen.

U vraagt, wij draaien. De voordelen zijn legio: je kijkt wanneer het jou uitkomt, je kijkt alleen wat je wilt kijken en je wordt (nog) niet om de zoveel minuten blootgesteld aan reclameblokken. Combineer het afspelen met diensten als Chromecast of Apple TV en het televisieabonnnent zou de deur uit kunnen. Zover ben ik nog niet. Zo af en toe onderuit uit te zakken en niet interactief bezig te zijn, is ook weleens fijn.


Reacties

Populair op deze pagina

Personal branding met .me

Webnostalgie: gratis homepage

Nieuw bij Google: Local Guides