De toekomst van Facebook

'Facebook deserted by millions of users in biggest markets' kopt The Guardian (28/04/2013). Al langer zoemt het rond dat het verkeer op de grootste social networking site aan het afnemen is. Vooral jongeren zouden massaal andere netwerken opzoeken, met als voornaamste reden dat ze geen persoonlijke zaken willen delen op een plek waar hun ouders ook aanwezig zijn.

De leeftijd die de overstap maakt, is per definitie wispelturig, stelde Facebook-expert Peter Minkjan van Likeconomics tijdens het vijfde seminar van Academy Noord eind vorige maand. Bovendien zou Facebook zijn database hebben opgeschoond door het verwijderen van nepprofielen. Dit zou het verminderde bezoek kunnen verklaren.

Hoe dan ook: het is een wankel evenwicht waarin het netwerk zich bevindt. Hoe snel een netwerk niet meer hip is, hebben we op binnenlands niveau gezien met Hyves. En iedereen kent het voorbeeld van het trendy café waar alles en iedereen kwam en dat een jaar later failliet blijkt te zijn.

Met Facebook hoeft het niet verkeerd af te lopen. Dan moet het bedrijf ervoor zorgen dat er geen rare dingen gebeuren met persoonlijke informatie van gebruikers, dat er substantiële inkomsten komen uit mobiel gebruik, dat er geen irritatie ontstaat over commerciële uitingen en toepassingen en dat het netwerk voor alle gebruikers 'leuk' genoeg blijft.

Om dat laatste te realiseren zijn de laatste tijd al een aantal vernieuwingen doorgevoerd zoals Facebook Home voor Android en nieuwe opties voor je Facebook-status.

Meer hierover:
www.nu.nl/tech/3411751/nederlanders-passen-massaal-privacyinstellingen-facebook.html
nutech.nl/internet/3409985/facebook-verliest-miljoenen-gebruikers.html
www.emerce.nl/nieuws/facebook-weer-winstgevend-gebruikers-haken-af
www.emerce.nl/nieuws/kwartaalcijfers-facebook-beter-verwacht

Reacties

Populair op deze pagina

Wikipedia

Nieuw bij Google: Local Guides