Facebook Home: sociale schil voor Android


Zou Facebook na Google en Windows met z'n eigen telefoon komen? Nee, bleek donderdagavond. Facebook heeft wel iets voor mobiel, maar niet zijn eigen telefoon. Wat biedt Facebook dan wel? Het sociale netwerk komt met een toepassing die op Android-telefoons geïnstalleerd kan worden, waardoor je mobiel als het ware wordt voorzien van een sociale schil. Alles op het apparaat kan en gaat met Facebook: timeline, chat, Instagram-foto's.

Om de toepassing Facebook Home te lanceren heeft het bedrijf van Mark Zuckerberg een combinatie gemaakt met mobieltjes-fabrikant HTC. Facebook Home komt automatisch mee met de HTC First, die te bestellen is voor $99 (vooralsnog alleen in de VS).

De stap naar mobiel is een heel belangrijke voor Facebook: het internetverkeer verplaatst zich van vaste pc's en laptops naar smartphones en tablets. Dat vraagt om goedwerkende mobiele toepassingen. Waarschijnlijk is deze keer door Facebook wel nagedacht over het plaatsen van advertenties, want bij de beursgang van het bedrijf bleek daar een van de zwakke punten te liggen. Via mobiel verkeer levert het netwerk te weinig op.

Ook voor partner HTC lijkt de strategische samenwerking op een overlevingsstrategie. Het bedrijf bracht onlangs de alom bejubelde One uit, maar heeft aan de betaalbare Android-toestellen van Samsung een geduchte concurrent.


https://www.facebook.com/home

Reacties

Populair op deze pagina

Personal branding met .me

Hoe zet je een ingewikkelde brief om in eenvoudige tekst? Daar is een app voor

Hoe pas je goed op jezelf? Deze en meer handige apps van deze maand