Er was eens een app

Er was eens een app. Hij heette Instagram en hij was er alleen voor de iPhone. Je kon er heel mooie foto's mee maken. Door de filters die erin zaten, leek elk plaatje dat je schoot super-kunstzinnig. Maar de Android-mensen waren jaloers. Zij wilden ook zo'n mooie camera-met- filters-app. Het duurde best lang, maar toen kwam er ook een versie voor de Android-mensen. Dat vonden de iPhone-mensen niet leuk. ,,Moeten we nu de hele dag tegen lelijke fast food en andere onzinplaatjes van die losers aankijken'', hoonden zij.

Maar het werd nog erger. De makers van Instagram wilden nu wel eens wat gaan verdienen met hun app. Ze bedachten dat de foto's van hun gebruikers wel als advertenties gebruikt konden worden. Maar dat vonden zowel de iPhone- als de Android-mensen helemaal niet leuk. Best wel veel mensen gingen hun account opzeggen. Daar schrokken de makers wel heel erg van en ze besloten dat toch maar niet te doen. Ondertussen waren ze ook al vrienden geworden met de blauwe reus, genaamd Facebook, dus ze waren niet meer zo bang.

Het bijzondere was dat Instagram alleen werkte op telefoons en dat je nergens op internet naar de foto's kon kijken. De mensen vonden dat leuk. Het was een beetje anders dan andere apps. Er waren wel sites die de foto's online zetten, maar de Instagram-mensen zelf deden dat niet. Dat kunnen we wél, dachten ze, dus maakten ze een versie voor de browser. Nu is Instagram een gewone website voor iedereen. En hij leefde nog lang en gelukkig.

Einde.


Reacties

Populair op deze pagina

Personal branding met .me

Webnostalgie: gratis homepage

Nieuw bij Google: Local Guides