De opkomst van het tweede scherm

Dat de combinatie tablet (of laptop) en televisie goed werkt, blijkt uit de populariteit van hashtags als #penw (Pauw en Witteman) en #dwdd (De Wereld Draait Door). Tijdens de uitzending ontstaat als het ware een nieuw programma gevoed door kijkers en hun reacties.
Inmiddels maken de omroepen zelf gebruik van hun multi-taskende kijkers door ze tweede schermen aan te bieden. De NOS doet dat momenteel tijdens de voetbalwedstrijden op het EK op www.tweedescherm.nlDe TROS zette een interactief scherm in tijdens het Songfestival: www.songfestival.nl/index.php?id=1606. Daarmee konden kijkers zelf beoordelingen geven aan de inzendingen van het festival.

Remotely.tv

Via de website Remotely.tv heb je van alle bekende zenders automatisch een tweede scherm binnen bereik. De vormgeving van de website is helemaal aangepast voor tablets. De makers van Remotely hebben technologie ontwikkeld die het tv-signaal analyseert en relevante keywords herkent. Via automatische matching met content-bronnen, waaronder Wikipedia, ziet de kijker meteen achtergrondinformatie, tweets en apps voor de tv-programma’s van alle populaire Nederlandse TV-zenders.

Meer over het tweede scherm bij RTL en SBS op Immovator.nl
Artikel op VK.nl

Reacties

Populair op deze pagina

Personal branding met .me

Hoe zet je een ingewikkelde brief om in eenvoudige tekst? Daar is een app voor