Op alles een antwoord

Waar internet goed in is, is iedereen een antwoord geven op een specifieke vraag. Een vraag die alleen in jouw hoofd zit op een bepaald moment. Het maakt niet uit hoe specifiek de vraag is de kans is groot dat je een antwoord krijgt. Waarschijnlijk hoef je er niet eens veel moeite voor te doen: een zoekopdracht bij Google volstaat. En anders helpen andere internetters je wel.
Nog altijd zijn er succesvolle voorbeelden van crowdsourcing, waarbij mensen zich gezamenlijk inspannen.om antwoorden op vragen te vinden. Heel letterlijk soms, als je Goeievraag.nl of Yahoo answers bezoekt. Op die laatste site kwam ik een fantastische vraag tegen, die ik vanochtend toevallig ook had: Whats this song!? it goes "na na na na na whatever, na na na na na i dont care"? (ik had zelf gegoogeld op 'na na na top of the world'). En daar was een antwoord op gekomen van een mede-internetter:


Ik ben heel benieuwd: op welke vraag heb jij online nog nooit een antwoord kunnen vinden, ook niet nadat je de 'wisdom of crowds' had geraadpleegd?

Reacties

Populair op deze pagina

Personal branding met .me

Person of the Year

Webnostalgie: gratis homepage