Currents: magazine app van Google

Currents is een app van Google waarmee je allerlei nieuwsbronnen en blogs als tijdschrift kunt lezen, op de smartphone maar vooral op tablets. Deze opzet is al bekend van magazine-apps als Flipboard en Zite. De drie toepassingen hebben gemeen dat je op een eenvoudige en aantrekkelijke manier meerdere informatiebronnen via een gepersonaliseerde app kunt lezen.

Flipboard (gratis, iPhone en iPad)

Flipboard organiseert het tijdschrift rond thema's als Technology en Photography, maar daarnaast kun je je Twitter- en Facebook-accounts aan de app toevoegen.

Zite (gratis, iPhone en iPad & HPwebOS)


Ook Zite presenteert zich als een gepersonaliseerd tablettijdschrift dat zijn indeling ontleent aan thema's ('Sections'). De artikelenselectie wordt gepersonaliseerd op basis van de bronnen en thema's die je selecteert en door toevoeging van een andere service die je aan de app verbindt  (Twitter, Google Reader, Delicious en/of Read It Later (tegenwoordig Pocket geheten)).

Google Currents (gratis, iPhone en iPadAndroid)


Google Currents is de nieuwste magazine app. Aan Currents voeg je de bronnen toe die je wilt volgen en die komen als afzonderlijke knoppen in je beginscherm te staan. Anders dan Flipboard en Zite veegt Currents dus niet meerdere bronnen op een thematische hoop. Vanzelfsprekend kun je Google Reader aan Currents koppelen. Je kiest welke bronnen uit Google Reader je ook in Currents wilt zien. Naast je eigen bibliotheek is er een categorie 'Trending'.Je kunt je behalve op bronnen ook abonneren op curatoren. Gelezen artikelen kunnen gedeeld worden op Facebook, Google+, Instapaper, Pinboard, Read It Later/Pocket, Tumblr en Twitter. De eerste Nederlandse bron die specifiek gebruik maakt van Google Currents is De Nieuwe Pers. Currents is 11 april internationaal beschikbaar gekomen.

http://googlemobile.blogspot.com/2012/04/google-currents-goes-international.html

Reacties

Populair op deze pagina

Personal branding met .me

Webnostalgie: gratis homepage

Nieuw bij Google: Local Guides