Kranten als apps

Na de Financial Times komt ook The Times met een web app, vooralsnog een beta-versie die het alleen in Chrome en Safari doet. The Times omschrijft de app als ,,lezen als een krant, maar met alle interactiviteit van het web''. De vraag naar deze opzet is afkomstig van lezers, schrijft The Times: ,,We made it because readers told us they liked the 'newspaper-like' experience of reading.''

Het eerste Nederlandse voorbeeld van een krant als web app (voor Chrome) is iPers van De Pers. Ook de New York Times voeg je met één muisklik aan je browser toe. In ruil krijg je een lekkere 'cleane' manier van lezen die zich laat vergelijken met het gemak van de 'aloude' rss-reader, maar dan wat aangekleder.

Naast de web apps zijn er ook kranten als Facebook app te vinden. Voorbeelden daarvan zijn: The Guardian en 'The Social Reader' van de Washington Post. Bij deze apps draait het vooral om de sociale component: je ziet wat je vrienden lezen, zonder dat ze het zelf actief aanraden. De Washington Post publiceert in de app niet alleen eigen nieuws, maar ook dat van andere nieuwsbronnen zoals Mashable, AP en ProPublica.

Reacties

Populair op deze pagina

Personal branding met .me

Person of the Year

Webnostalgie: gratis homepage