Computerbeurs

Even leek het erop dat de HCC Dagen, de grootste computerbeurs van Nederland georganiseerd door de Hobby Computer Club dit jaar helemaal niet zouden doorgaan, maar er kwam een afgeslankt alternatief. De traditionele beurs werd een kennisevenement.

In voorgaande jaren trokken op de twee beursdagen in november drommen mannen van middelbare leeftijd en pukkelige pubers vanaf Utrecht CS  naar de Jaarbeurs. Dit jaar liepen er opvallend vrouwen richting het beurscomplex. Waren zij ook geïnteresseerd in goedkope DIMMetjes of de demo van Sapphire? Bij de ingang kwam de aap uit de mouw: HCC had dit jaar niet het alleenrecht op het complex. De grootste hallen waren in bezit genomen door de Kreadoe en de Jonge Gezinnen-beurs.

Uitleg over Twitter.
Na een slalom door buggy's en Bambix-reclames was daar dan de ingang van HCC!digital, in oppervlakte misschien maar een tiende van wat de beurs op hoogtijdagen bestreek. Geen stands van de grote computermerken, geen sale van MyCom en geen eindeloze rij koopjeskramen met kabeltjes, cartridges en hardware.

,,Het draait echt om inhoud met lezingen en demonstraties'', had HCC van tevoren aangekondigd. Dat bleek inderdaad zo te zijn. Er was een uitgebreid programma met voordrachten over actuele thema's als online werken en delen, privacy en veiligheid. Ik schoof bij een van de lezingen aan en ging naar huis met een berg praktische tips om veiliger te computeren.

In voorgaande jaren deed eigenlijk alleen miskopen op de beurs (toetsenbord met Italiaanse indeling, nooitgebruikte cd-roms). Nu kwam ik thuis met nieuwe kennis en minder vermoeide benen.
www.hccdagen.nl

Reacties

Populair op deze pagina

Personal branding met .me

Person of the Year

Webnostalgie: gratis homepage