'Domme mensen gebruiken Internet Explorer'

Het staat niet zo expliciet in de conclusie van het rapport van AptiQuant Psychometric Consulting Co., maar het komt er wel op neer: mensen met een lager IQ gebruiken Internet Explorer, mensen met een hoger IQ gebruiken alternatieve browsers en de superslimsten werken met Opera. Het onderzoeksbureau formuleert het zelf alsvolgt: ,,It is a clear indication that individuals on the lower side of the IQ scale tend to resist a change/upgrade of their browsers.''

Dit geldt ook voor software in het algemeen, aldus de onderzoekers. Feit is dat de meeste computers nog altijd gebruik maken van voorgeïnstalleerde, niet-bijgewerkte software, waaronder de browser. Voor gebruikers van Windows XP zal dit in de meeste gevallen nog IE6 zijn, terwijl de huidige versie 9 is. 'Waarom upgraden als hij het nog doet?', zullen veel pc-bezitters denken als ze überhaupt al stilstaan bij de mogelijkheid van upgraden.

Voor website-bouwers is het in elk geval raadzaam nog een behoorlijk tijdje rekening te houden met oude IE-versies. Ook al doet Microsoft erg z'n best om in elk geval versie 6 uit te faseren met de wereldwijde Internet Explorer 6 Countdown.

Update: Het onderzoek blijkt verzonnen te zijn, meldt de BBC.

Reacties

Populair op deze pagina

Personal branding met .me

Hoe zet je een ingewikkelde brief om in eenvoudige tekst? Daar is een app voor

Hoe pas je goed op jezelf? Deze en meer handige apps van deze maand