'Domme mensen gebruiken Internet Explorer'

Het staat niet zo expliciet in de conclusie van het rapport van AptiQuant Psychometric Consulting Co., maar het komt er wel op neer: mensen met een lager IQ gebruiken Internet Explorer, mensen met een hoger IQ gebruiken alternatieve browsers en de superslimsten werken met Opera. Het onderzoeksbureau formuleert het zelf alsvolgt: ,,It is a clear indication that individuals on the lower side of the IQ scale tend to resist a change/upgrade of their browsers.''

Dit geldt ook voor software in het algemeen, aldus de onderzoekers. Feit is dat de meeste computers nog altijd gebruik maken van voorgeïnstalleerde, niet-bijgewerkte software, waaronder de browser. Voor gebruikers van Windows XP zal dit in de meeste gevallen nog IE6 zijn, terwijl de huidige versie 9 is. 'Waarom upgraden als hij het nog doet?', zullen veel pc-bezitters denken als ze überhaupt al stilstaan bij de mogelijkheid van upgraden.

Voor website-bouwers is het in elk geval raadzaam nog een behoorlijk tijdje rekening te houden met oude IE-versies. Ook al doet Microsoft erg z'n best om in elk geval versie 6 uit te faseren met de wereldwijde Internet Explorer 6 Countdown.

Update: Het onderzoek blijkt verzonnen te zijn, meldt de BBC.

Reacties

Populair op deze pagina

Personal branding met .me

Person of the Year

Webnostalgie: gratis homepage